Wil je met je racefiets ergens heen, maar zonder fietsschoenen, dan fietst dat niet altijd even lekker, hoe kort de rit ook is. Bikedabs heeft daar een oplossing voor.

Als je clipless pedalen hebt, zijn ze fantastisch in combinatie met fietsschoenen, maar zonder die schoenen juist weer niet. Pedalen met Look Keo of Shimano SPD-SL compabiliteit bieden nog enige ondersteuning voor je gewone schoenzolen, maar het houdt niet over. Bij SPD en Speedplay heb je al helemaal weinig of geen grip. Bikedabs heeft een eenvoudige oplossing waarbij je een adapter in je pedalen plaatst en je je clipless pedaal alsnog in een soort van platformpedaal kan omtoveren. Anders dan wat je misschien zou verwachten, klik je de adapers niet erop zoals je met je schoenen zou doen, maar steek je ze door de onderkant van het pedaal erin. De videos hieronder maken het duidelijk.

Misschien niet iets dat je heel vaak nodig hebt, maar als je af en toe in je ‘gewone’ kloffie, dus zonder fietsschoenen, van A naar B moet en daarvoor je racefiets wilt gebruiken, zijn ze toch handig en mag je voor één keer met reflectors op je racefiets rijden 😉

Bikedabs voor meer info.

Gerelateerd

Tags: