Lieten we je gisteren nog de nieuwe kleuren van Team Orica-Scott zien, is het nu de beurt aan het BMC Racing Team. Met renners als Brent Bookwalter, Rohan Dennis, Daniel Oss, Greg Van Avermaet en Tejay van Garderen om er maar een paar te noemen, krijgen dit jaar versterking van vijf nieuwe aanwinsten: Martin Elmiger, Kilian Frankiny, Nicolas Roche, Miles Scotson, Francisco Ventoso.

Maar goed, het gaat ons nu even niet om de renners maar om hoe de racefietsen en de teamkleding eruit gaan zien voor het seizoen 2017. Zoals misschien ook wel verwacht met BMC als naamsponsor is het dit jaar ook weer veel rood. Bij de kleding vooral van voren. Van achteren lijkt het vooral zwart met rode accenten. Maar er is zeker meer rood qua fietsen, die vorig jaar redelijk zwart waren. Komend seizoen zijn het dus rode fietsen. Het lijkt erop dat BMC ergens te horen heeft gekregen dat Trek een andere kleur gaat kiezen voor haar fietsen, zodat BMC de rode kleur kan “overnemen”. Tenminste dat hoop ik, want het is toch zoveel mooier met allerlei kleuren in het peloton.

Een paar dingen die opvallen is dat het team komend jaar met Vittoria banden gaat rijden en dat de kledingleverancier Assos is geworden. Het logo van TagHeuer op de mouwen valt trouwens lekker op.

bmc-2017-racefiets bmc-2017-kit-3 bmc-2017-kit-2 bmc-2017 bmc-2017-kit-4

En nog een mooie video van de verschillende sponsors met een rolletje voor Cadel Evans.

Via BMC

Tags: