Niet één fiets voor alles, maar wel voor veel. Een KOM zal je er niet snel mee neerzetten, maar zodra je iets anders wil dan dat is de Hitchhiker al snel geschikt.

De Hitchhiker is vooral gemaakt met het oog op avontuur. Of je dat nou op asfalt doet of op het onverharde is minder belangrijk. Hij is veelzijdig, maar snelheidsrecords ga je er waarschijnlijk niet mee te breken.

Brick Lane Bikes is voortgekomen uit de droom van een voormalig Londense fietskoerier om de eerste baanfietswinkel, of eigenlijk fixed gear, van het Verenigd Koninkrijk te openen. Ze groeiden snel uit tot een begrip in de fixed gear wereld en door de toename van de vraag zijn ze aanbod snel verder uit gaan breiden. Daarbij was stijl ook altijd belangrijk en dat is sindsdien niet veranderd.

De Hitchhiker is een van de vele modellen die zelf hebben ontworpen. Vervaardigd uit Columbus Cromor buizen. Staal dus. In maat M weegt een frameset zo’n 3,3 kg. Geen lichtgewicht, wel degelijk. Hij is zowel met velg- als schijfremmen te gebruiken en kan tot 40c brede banden aan. De fiets is rondom uitgerust met extra nokjes voor extra bidons, spatborden en bagagedragers. Hij is er als complete fiets met Tiagra (ook nog met 105) omgerekend vanaf ongeveer € 1.250,- (verzenden binnen EU is gratis). Het frameset is voor ongeveer € 510,-. Een budgetvriendelijke fiets dus waarmee je vele kanten op kan.

 

 

Via Brick Lane Bikes