Toch knap als je een product kan ontwerpen dat typerend is voor je merk. Catlike is dat duidelijk gelukt hun helmen met de typische ronde gaten. De Whisper is daar een goed voorbeeld van.  Ook hun andere modellen en hun schoenen hebben overeenkomstige kenmerken waardoor je ze snel als Catlike herkennen. Ze hadden al een echte TT-helm in hun collectie, maar nog niet echt een aerohelm voor het peloton. Daar is nu verandering in gekomen met de Catlike Cloud 352.

Al lijkt de Cloud 352 niet meteen op bijvoorbeeld de Whisper, toch zie je duidelijke overeenkomsten. Bij het zij-aanzicht zit je dat in de vorm en ook deze helm heeft weer een paar van die typische ronde gaten. De helm maakt gebruik van wat ze het Dual AEROsystem noemen. Het komt er op neer dat je de schaal van de helm kan aanpassen. Je kan kiezen uit een open schaal met kleine gaatjes voor ventilatie, of een dichte schaal om de koude buiten te houden. En het zijn veel kleine gaatjes, 352 om precies te zijn. Et voila, daarmee is ook de naam verklaard. De gaatjes sturen de wind als het ware naar het hoofd en zorgt voor extra verkoeling, zonder aan aero-eigenschappen in te hoeven boeten. Zet je de dichte schaal erop, dan is de koeling wat minder, maar dan zijn er nog de drie grote gaten aan de voorkant.

Catlike is Spaans en sponsoren al enige tijd het Spaanse Movistar. Zoals je kan zien is Valverde ermee in zijn nopjes. Als je had opgelet tijdens de Strade Bianche had je de helm ook kunnen zien overigens.

De helm komt in drie maten en vijf verschillende kleurenschema’s. Kies je voor iets anders dan helemaal zwart of wit dan heb je wel meteen een heel uitgesproken helm te pakken vinden wij. Ieder z’n smaak. De adviesprijs is met EUR 179,95 niet verkeerd.

Ook leuk: het merk bestaat nu 20 jaar. Dat is misschien geen eeuwigheid, maar ze doen mee op het grote toneel en staan duidelijk niet stil. Gefeliciteerd!

Catlike-Cloud-352-02 Catlike-Cloud-352-03 Catlike-Cloud-352-04 Catlike-Cloud-352-05 Catlike-Cloud-352-06Catlike-Cloud-352-08-Valverde2 Catlike-Cloud-352-07-Valverde

Meer info op www.catlike.es