Het blijft op de een of andere manier nog even wennen om Contador in zijn nieuwe tenue te zien. Het tenue van Trek-Segafredo, overwegend rood en zwart, is anders dan waar we hem de voorgaande jaren in hebben gezien. Het misstaat hem overigens niet!

Alledrie de grote rondes meerdere keren winnen. Ga er maar aan staan. En hij is nog niet klaar, want dit seizoen wil hij weer voor een overwinning gaan. “Querer es poder” prijkt er op de fiets van Contador, “Waar een wil is, is een weg”. Hij staat sterk in zijn schoenen, zoveel is wel duidelijk. Net als voor Cancellara, met een eveneens indrukwekkend palmares, heeft Trek nu ook Contador’s Émonda RSL een speciaal kleurtje gegeven. Iets dat hij overigens bij zijn vorige team ook kreeg, maar dat maakt het niet minder speciaal. De kleuren geel en rood refereren natuurlijk naar zijn geboorteland Spanje. Maar er zijn ook details die herinneren aan zijn overwinningen. Het zit allemaal verwerkt in een illustratie op de zitbuis: De Eiffeltoren als herinnering aan zijn overwinningen in de Tour. De Plaza de las Cibeles in Madrid ter ere van de Vuelta. Piazza del Duomo in Milaan, waar de Giro nog wel eens eindigt. En ook nog Pinto, de plek waar hij opgegroeid is en waar hij fietser is geworden, zoals hij zelf zegt.

Als enige in het team rijdt hij op een witte fiets, de rest van het Trek-Segafredo team rijdt op de rode met witte decals. De witte Émonda RSL Project One van Contador is natuurlijk met Trek’s huismerk Bontrager uitgerust en de oplettende kijker ziet dat de fiets nog niet met Shimano’s nieuwe Dura Ace Di2 groep is uitgerust. Een kwestie van tijd, lijkt ons.

https://twitter.com/albertocontador/status/831833483387486208

 

Gerelateerd