Zoveel mensen, zoveel wensen. Daar waar men naast de fiets druk bezig is met zijn of haar uiterlijk, zo wordt men dit nu óp de fiets ook steeds meer.

Steeds minder de schreeuwerige kleding vol sponsors (voor zover de fietsclub een keus laat) maar meer effen kleuren en weinig tekst of andersoortige bedrukking. En daar spelen de fabrikanten nu ook steeds meer op in. Bekende speler op dat vlak is bijvoorbeeld Rapha, dat met een duidelijke retro-stijl en oog voor detail zich probeert te onderscheiden van de gevestigde namen. Maar juist ook die merken laten meer bescheidenheid in hun ontwerpen zien tegenwoordig en het is natuurlijk een mooie opening voor nieuwkomers.

Zo heeft men in Australië sinds 2009 het merk Babici. Voortgekomen uit een passie voor fietsen en design. Jong nog dus, maar toch al van een de meest vooraanstaande fietskledingmerken in Down Under. Ze proberen zich te onderscheiden door zich te beroepen op kwaliteit, de beleving en de passie voor het fietsen. Dit zie je duidelijk terug in hun lijn van kleding. Maar waar ze zich echt in onderscheiden is bespoke design. Ze hebben hun eigen studio, Studio Disegno, waar je op afspraak je eigen kleding kan samenstellen. Kan je dus mooi je maat-kleding op je maat-fiets afstemmen! Je moet er wel voor naar Sydney. En als je stiekem tóch van die schreeuwerige shirts houdt kan je dat alsnog laten doen. Hun standaard kledinglijn mag er ook wezen overigens.

Gerelateerd