Het is niet nieuw, maar slim is het zeker. Een helm waar je simpel en snel een aero-helm van kan maken. Het Italiaanse Dotout heeft met de Kabrio HT zo’n helm in het assortiment. Dotout is een merk dat in 2015 op de markt is gekomen met wielerkleding, accessoires en helmen. Naast wielergerelateerde producten hebben ze ook een assortiment voor de wintersporters.

De Dotout Kabrio HT helm is het topmodel en is een combinatie van de reguliere Kabrio helm en de HT (Hard Top). Extra accessoire is een visor die gemonteerd kan worden. Deze drie onderdelen vormen samen het ‘Kabrio Project’. De Visor lijkt qua klep meer op een baseball cap dan op een koersklak waardoor het naar mijn idee wat vreemd oogt. De Kabrio helm is met 198 gram een helm die qua gewicht te vergelijken is met andere helmen uit het topsegment. De helm heeft ruim voldoende openingen om goed te kunnen ventileren en is beschikbaar in twee verschillende maten. De maat XS/M is voor mensen met een hoofdomtrek tussen de 54 en 58 cm. De maat L/XL is geschikt voor een hoofdomtrek van 59 tot 62 cm. Het verstellen van de helm gaat met de Dot Micro Gear, het eigen retentisysteem van Dotout. De Dot Divider leidt de bandjes rondom je oren en afstellen is hierdoor niet nodig. De Kabrio helm is verkrijgbaar in zeven verschillende kleuren, als je zwart en wit ook als kleur telt. Ook rood, geel, blauw, groen of oranje behoort tot de mogelijkheden wat kleur betreft.

De Hard Top is een schaal die je over de helm klikt. Hierdoor wordt de helm aërodynamisch en ben je tevens nog wat extra beschermd tegen regen en wind. De Hard Top heeft een ventilatie opening aan de voorkant. De Hard Top valt niet helemaal over de helm waardoor aan de zijkant ook nog twee ventilatie gaten open blijven. De Hard Top is verkrijgbaar in meerdere kleurcombinaties. Wederom is zwart/wit een mogelijkheid, maar ook rood/zwart/wit, zwart/blauw/wit, zwart/roze/wit en zwart/groen/wit. De verschillende kleuren Kabrio helm en verschillende kleuren Hard Top, maakt dat de helm in vele variaties verkrijgbaar is.

via Dotout