Onder het motto ‘Aero Everyday’ presenteert Easton haar nieuwe Aero85 wielset. Een full carbon clincher wielset met een velghoogte van maar liefst 85 mm. Met deze hoogtes denk je al gauw aan een wiel voor triatleten, maar dat hoeft niet per se. Althans, zo blijkt ook uit onderstaande introductie filmpje, waarbij de Easton Aero85 worden bereden in een reguliere racefiets met schijfremmen. Want de Aero85 is een disc-only wielset.

De 85 mm hoge velgen hebben opvallend grote glanzende decals. Doordat er geen remrand meer nodig is, lopen de decals door tot de rand van de velg en daardoor oogt de velg nog een stukje hoger. De decals zijn eigenlijk gemaakt als de omlijning van het logo van Easton, dat op deze manier twee keer op een kant van de velg staat. De velgen zijn tubeless ready en ter hoogte van het ventiel is er nog een klein Easton logootje geplaatst.

De wielen zijn gespaakt rondom de Easton Vault naaf die afgelopen jaar nog werd geïntroduceerd. Straight pull naven die via Sapim CX-Ray spaken met de velg zijn verbonden. Beide wielen hebben een spaakpatroon dat bestaat uit 24 spaken en de bevestiging van de schijven is enkel mogelijk met centerlock. Totale gewicht van een kale set Aero85 wielen is volgens Easton 1827 gram. De Easton Vault naven hebben 12 mm steekassen, maar deze kan je makkelijk vervangen zodat deze wielen ook geschikt zijn voor fietsen die nog een quick-release sluiting hebben.

Met de eigenschappen van de Aero85 mag je er vanuit gaan dat je fiets met deze wielen een stuk strakker zal sturen. De stijfheid van de wielen zal je ongetwijfeld merken bij het aanzetten en qua comfort zal je hoogstwaarschijnlijk iets inboeten ten opzichte van lagere wielsets. Daarnaast zal het niet onlogisch zijn dat je met deze velgen toch wat meer moet opletten bij harde wind. Wat het prijskaartje van deze wielen zal worden is nog niet bekend.

via Easton