Trek Segafredo heeft Fabian Cancellara zien vertrekken vorig seizoen. Een groot gemis voor het team en de sport natuurlijk, maar het maakt ook weer ruimte voor andere renners én een nieuwe outfit.

Geen hele grote veranderingen eigenlijk: het wit op het shirt heeft plaatsgemaakt voor rood. Samen met het zwart en de rode fietsen pik je ze er makkelijk uit in het peloton, verwachten we. Bontrager voorziet wel nog in accessoires, schoenen en onderdelen, maar heeft voor wat betreft kleding plaats gemaakt voor Sportful, die een driejarige samenwerking met het team is aangegaan. Voor de trainingen zal het team overigens in een heel andere kleur gaan rijden, namelijk het felle geel voor high visibility, dat ze het aan het einde van afgelopen seizoen lieten zien tijdens de Japan Cup.

De teamsamenstelling is dus ook veranderd. Cancellara vertrok, maar nieuw zijn onder meer Contador en Degenkolb. Een team van 27 renners en maar liefst 14 nationaliteiten. Met de komst van Koen de Kort is Nederlands/Belgische aandeel samen met Mollema, Boy van Poppel, Stuyven en Theuns in het team verder gestegen. Een team waar we waarschijnlijk nog wel wat van gaan terugzien komend seizoen!

 

Gerelateerd

Tags: