Al zijn we er zelf niet bij, de North American Handmade Bicycle Show is elk jaar weer een lust voor het wielrennersoog. Hierbij de winnaars van de beurs, samen met hun makers op de foto.

Als je denkt alles al een keer een gezien te hebben weten custom framebuilders je gelukkig toch elke keer weer te verrassen. Het kunnen prachtige creaties zijn en soms opmerkelijk, in de breedste zin van het woord. Hoe dan ook is het allemaal vakwerk en daar houden wij wel van. Net als bij de NAHBS winnaars van 2017 laten we de winnaars zien in de verschillende categorieën. De exacte argumenten van de juryleden weten we niet, maar als we de plaatjes bekijken, is het niet altijd moeilijk om zelf te bedenken waarom ze hebben gewonnen. De fraaie mountainbike van Altruiste (helemaal onderaan) heeft de ‘hoofdprijs’ van de show. J.P. Weigle, direct hieronder met de lichtblauwe randonneur kreeg de award voor “Best Road Bike”. Het mooie van deze fietsen zijn de details. Hoe langer je er naar kijkt, hoe meer je ziet. Hebben jullie een favoriet?

De randonneur van J.P. Weigle kreeg niet de minste prijzen, namelijk die voor “Best Lugged Frame” én “Best Road Bike”. De fiets zoals je hem hier ziet weegt overigens maar 9,1kg, inclusief pomp en pedalen.
Kent Eriksen won de “Best Tig Welded” award. Net als vorig jaar!
Deze Salt Air was de “President’s Choice” en tevens “Best City/Utilty”. Vorig jaar won het merk nog de Best New Builder Award
Triton Bikes kreeg de “Best Cyclocross Bike” award voor deze titanium singelspeed crosser. Uit Moskou!
Crumpton ontving de “Best Carbon Layup” award
Het Italiaanse T-Red ontving de “Best Track Bike” award voor de Manaia
De “Best Finish” award was voor het Britse Enigma. Kijk maar eens goed naar de cranks (en shifters en derailleurs) van deze Enigma Extensor XCr
De “Best Fillet Brazed” award is voor Bishop Bikes
Eyewater maakt in Seattle custom carbon en won de “Best New Exhibitor” award met de Molive.
No22 won de “Special Judges Exhibit” award. Wie die speciale judges zijn weten we niet, maar wel waarom de fiets in de prijzen valt. Mooi! Vorig jaar wonnen ze de “Campagnolo First Place”. Alleen de makers ontbreken op de foto.
Enigma viel een tweede keer in de prijzen met de “Campagnolo Best Build” award. Dit keer was het de Echelon
Niet gewonnen, maar wel een eervolle vermelding voor DeAnima voor de “Campagnolo Best Build”
Buizenproducent heeft ook een eigen categorie waarbij deze hele mooie Stinner een award kreeg.
Ook Don Walker won bij Columbus
Silca maakt mooie accessoires, maar het Ierse FiftyOne maakt eigenlijk nog veel mooiere fietsen. Ze kregen de “Silca Award”
Vélocolour uit Toronto spuit fietsen naar wens van de klant. En dat doen ze goed genoeg om een prijs mee te winnen. Deze is van wielenfabrikant Boyd.

 

Ok, niet echt onze categorie, maar wel mooi en bovendien won deze Altruiste de “Best Bike In Show” award

Via NAHBS