Dit jaar komt Merida, in tegenstelling tot voorgaande jaren, met twee special edition fietsen. Onder de naam YC-Edition zijn deze onlangs gepresenteerd.

In 2018 presenteerde Merida de Reacto Special Edition ‘Noorderlicht’. Het aerodynamische topmodel uit het assortiment waarbij ze terugkeken op het WK in het Noorse Bergen in 2017. Deze Reacto was in de 2018 collectie de ‘LTD’ (limited edition) van Merida.

Your Choice
Omdat je nu kan kiezen uit twee special editions hebben ze het de YC-Editions genoemd. YC staat hierbij voor “Your Choice” omdat jij de keus maakt uit een lichtgewicht fiets voor in de bergen of een stijve racebak voor het vlakke. Merida noemt dit een keuze uit een klassieke of moderne fiets. Klassiek voor de Merida Scultura met klassieke remmen of modern voor de Merida Reacto met schijfremmen. We hebben het nu wel over de keuze die je kan maken, maar voor Nederlandse klanten is de keuze al gemaakt. De Reacto is namelijk de enige YC-Edition die in Nederland verkrijgbaar is.

Merida Reacto YC
De moderne Reacto staat bekend als de aerodynamische fiets uit het assortiment van Merida. In dit geval is het een donkerblauw frame met glitters en opaal-kleurige accenten. Het design is gebaseerd op futuristische science fiction films. Het beeldmateriaal geeft hier een duidelijker beeld van. De Reacto heeft een combinatie van Shimano Ultegra en Dura-Ace wat afmontage betreft. De mechanische derailleurs zijn van Dura-Ace maar worden aangestuurd door Ultegra shifters. Het remmen gaat met de hydraulische Ultegra remmen. Het frame is wel Di2 compatible. Het crankstel is een carbon FSA SL-K light en het stuur en de wielen zijn afkomstig van Vision. Een full carbon Metron 4D flat stuur en een set Vision SC 55 disc-brake wielen. Prijs van deze fiets is € 3999,-.

Merida Scultura YC
De klassieke Scultura heeft volgens Merida een tijdloos design. Net als bij de Reacto is het niet de merknaam, maar de modelnaam die op de onderbuis afgebeeld is. Afgemonteerd met een mechanische Shimano Dura-Ace groepset, waarbij het crankstel is vervangen voor een full carbon FSA SL-K light. De wielen zijn een set full carbon Vision SC40’s en ook het stuur en zadelpen zijn gemaakt van carbon. De prijs is ons niet bekend, maar is minder interessant aangezien dit model niet leverbaar is in Nederland.

Via Merida