Het Australische Attaquer kenden wij al van hun creatieve wielerkleding, maar dit keer hebben ze een deel van de creativiteit overgelaten aan een andere kunstenaar.

Ze hebben de creaties van de in 1990 overleden Amerikaanse kunstenaar Keith Haring gebruikt in een gelimiteerde lijn wielerkleding. Als je hem niet van naam kende dan zal zijn pop en graffiti art je zeer waarschijnlijk wel bekend voorkomen. Attaquer heeft het naar onze mening heel mooi verwerkt in een lijn met wielerkleding waarbij het ene jersey wat minder subtiel is dat het andere, maar bij allebei komen de figuren van Haring duidelijk terug. Het gaat om twee jerseys, een bib short, vest, jas, sokken, bidon en petje. Het gaat dus om een tijdelijke collectie, zoals Attaquer dat vaker heeft, dus op is op! Niet alle maten zijn er nog en de petjes en bidons zijn al uitverkocht. Jerseys zijn er voor zowel mannen als vrouwen en kosten € 123,-, de bib short € 178,-, om een idee te geven van de prijzen. Let er wel even op dat de collectie alleen op attaquercycling.com te vinden is, en niet op attaquercycling.eu. Je wordt automatisch doorgezet naar de .eu site, maar dit kan je omzeilen door je browser in privémodus te zetten.

Ook de andere kleding van Attaquer is de moeite waard om te bekijken, zeker als je eens wat anders aan wilt trekken op de fiets. Doen ze weer goed daar in Australië!

Attaquer