Mensen die wel eens een sportschool van de binnenkant zien zullen het merk Technogym ongetwijfeld kennen. De grote grijze apparaten met het geel zwarte logootje die gebruikt worden om mee te trainen. Het Italiaanse bedrijf produceert apparaten voor in de sportschool. En voor thuis hebben ze voor wielrenners een trainer.

Het is nu perfect weer om lekker buiten te trainen, maar in de wintermaanden zijn er veel wielrenners die op hun zolder weer op de indoor trainer kruipen om goed de winter door te komen. Naast de bekende merken kan dit dus vanaf nu ook op de Mycycling trainer. De aluminium trainer weegt 18 kilo en heeft een vliegwiel dat 5 kilo weegt. Dit vliegwiel zorgt volgens Technogym ervoor dat het gevoel van fietsen op de weg wordt geëvenaard. De trainer is geschikt voor ANT+ en Bluetooth koppeling om de magnetische weerstand te regelen en gegevens uit te wisselen. De maximale weerstand is 2100 watt en volgens de beschrijving is hij accuraat tot +/- 1%.

Dankzij de ANT+ en Bluetooth koppeling is de smart trainer eveneens geschikt om te gebruiken in combinatie met software als Zwift en Trainerroad. Technogym zelf biedt een geheel pakket aan onder de naam TNT dat staat voor Technogym Neuromuscular Training. Dit gaat in combinatie met de app die bij de trainer hoort. Deze bevat trainingsschema’s, analyses, vermogens- en conditietesten. In samenwerking met verschillende atleten, fysiologen en coaches hebben ze trainingsschema’s ontwikkeld die kunnen worden gepersonaliseerd. Uitgangspunt van deze trainingen is dat deze tussen de 40 en 70 minuten duren waarbij je smartphone dient als dashboard. Deze geeft de training aan, maar analyseert ook je trapefficiëntie van elke omwenteling en meet de balans tussen links en rechts. Uiteraard worden daarbij andere gegevens als hartslag, snelheid en vermogen ook gemeten en opgeslagen voor de analyse achteraf.

De Technogym trainer is verkrijgbaar voor € 1790,-. Dit is inclusief verzendkosten en een 11-speed cassette. De trainer is inklapbaar, waardoor je hem makkelijk kan opbergen. Voor de duidelijkheid heeft Technogym wel vermeld dat het bedrag van € 1790,- exclusief de afgebeelde fiets is. Dat is misschien maar goed ook want met deze prijs, zonder die racefiets dus, zijn ze zonder twijfel de duurste op de markt met dit soort trainers.

via Technogym