Het is nog maar de tweede editie, maar het Bikefestival in Utrecht (20 en 21 april 2013) heeft al een mooie lijst aanwezige grote namen.

Wat is het BikeFestival eigenlijk? Een soort fietsbeurs maar dan niet alleen kijken naar alle nieuwe modellen maar ook de mogelijkheid om te zelf fietsen. Niet op een fiets, maar op de hele reeks die de fabrikanten mee hebben genomen. Je kan er dus nieuwe banden testen tot een nieuwe electronische groep tot een mooie carbon racer.

Welke merken zijn er? Dat is eigenlijk het mooie, er zijn niet 1 of 2 bekende merken, maar er komen echt veel topmerken. Onder andere de fietsmerken: Canyon, Cannondale, Look, Cervélo, Trek, Giant, Jan Janssen, NeilPryde, BMC, Ghost, Focus en Cube. En misschien komen daar nog enkele merken bij.

Je kan op het terrein, waar overigens de toegang gratis is, alle merken bekijken. Wil je alle merken testen, dan kun je daar een kaartje voor kopen. Je kan dan kiezen voor een halvedagkaart of een heledagkaart. De prijs is € 12,50 halve dag of € 27,50 hele dag. Je wordt dan ook goed verzorgt met koffie, pasta-lunch (alleen voor de heledagkaart), tussendoortjes, fruit en sportdrank.

Locatie: Nedereindseberg, Nedereindseweg 501w, 3546 PM Utrecht
Prijs: € 12,50 halve dag of € 27,50 hele dag
Datum: 20 & 21 april 2013
Tijden: van 8.30 tot 16.00 uur (9.00-13.00 of 12:00-16:00 uur voor halve dag fietsers)

En wij mogen dus enkele kaarten weggeven! Geef een comment hieronder waarom jij een kaart wil voor het BikeFestival om daar fietsen te gaan testen en uit de leukste/origineelste/grappigste/emotioneelste kiezen we de winnaars. In de week voor het BikeFestival zullen we de winnaars benaderen.

 

Gerelateerd

 • Leon Roeterdink

  Natuurlijk omdat ik een trouwe volger ben racefietsblog! (Zo ook dat ik als eerste een reactie plaats :D)

  En daarnaast ben ik een beginnende wielrenner (19 jaar oud) en train samen met een goede vriend van me op onze alu fietsjes. He zou ons echt leuk lijken om een keertje wat duurdere fietsen uit te proberen en zo het verschil te merken tussen het “goedkope” materiaal waar wij op fietsen en de betere fietsen die er op de markt zijn. Misschien dat ik dan wel van plan ben om een andere fiets te gaan kopen, want ik train nu zo’n 4 dagen per week en wil wel verder gaan in deze sport.
  Ik hoop dus dat we een kans maken, want als student is het super om alle verschillende fietsen te mogen rijden.
  Mvg, Leon Roeterdink

 • Siebe Vrieswijk

  Graag een kaartje omdat ik als wedstrijd wielrenner, crosser en mtb’r met ruim 10 jaar ervaring goede feedback kan geven aan de aanwezige fabrikanten over wat wel/niet werkt zodat we in de toekomst kunnen genieten van nog beter producten. En oja, op dit moment ben ik werkloos: alle kostenbesparingen zijn mooi meegenomen 😉

 • Friso S

  Graag zou ik een BikeFestival 2013 kaart ontvangen omdat ik al 3 jaar een nieuwe racefiets wil aanschaffen en ik, nu ik net een vast contract heb gekregen, eindelijk rond mei een nieuwe aan kan gaan schaffen. Mijn interesse gaat uit naar fietsen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Ik heb bijvoorbeeld zowel Canyon Nederland als de BikeFestival organisatie gemaild om Canyon deel uit te laten maken van de fietsexposanten. Dat is natuurlijk hét merk dat het moet hebben van dat soort evenementen.

  Nadat ik vorig jaar La Marmotte heb gedaan, wil ik dit jaar Les Trois Ballons fietsen en graag op m’n nieuwe fiets die ik wil gaan uitproberen op BikeFestival!

 • marc

  FIETSEN, fietsen, vlouw rije, beuke, cartouche geve, pleuris rije…… HEERLIJK.
  Hoe meer, hoe liever.

 • Reinier

  Jaaaa! Ik wil graag toegang tot het bikefestival winnen! Op mijn shortlist voor een aan te schaffen fiets staat nl. ook een Canyon,een proefrit op het bikefestival kan de doorslag geven! Als tegenprestatie wil ik wel een review van de door mij aan te schaffen fiets schrijven nadat ik er dit jaar mee in de Alpen en/of Dolomieten heb gefietst 🙂

 • Gé Geurtsen

  Omdat ik altidj naar mijn werk fiets!

 • Papageno

  Graag zou ik ook een kaartje ontvangen. Het hoeft maar 1 voor een dagdeel. Ik woon op fietsafstand van het evenement en ben bezig met het samenstellen van de onderdelen/configuratie voor mijn in aanbouw zijnde stalen frame van St.Joris. Nu rijd ik Shimano 105 maar ik zit er sterk aan te denken om op dit stalen ros Campagnolo te monteren, maar ja, hoe rijdt dit? Kan ik wennen aan Campa? Daarnaast zijn er ook tijdritfietsen. Hoe zou dat rijden? Waar moet ik rekening mee houden als ik een fiets ga afmonteren e.d.? Vragen, vragen, vragen.. Die dan beantwoord kunnen worden. En de 12,50 besteed ik dan liever aan een duurder stuurlint, titanium boutje o.i.d. Het bespaarde geld zal sowieso weer naar de racefietsbranche stromen..

 • Detmer

  Mijn vader is eigenlijk toe aan een nieuwe racefiets aangezien zijn huidige, (te) eenvoudige Batavus racefiets met Sora groep al meer dan 10 jaar oud is. Het Bikefestival festival is de ideale gelegenheid om mooi wat fietsjes te kunnen testen. En zelf ben ik ook geïnteresseerd in een paar upgrades voor mijn racefiets, zou graag wat rondjes willen maken met diverse aerodynamische wielen bijvoorbeeld.

  Verder zou ik ook graag voor de komende winter alvast wat Tacx trainers willen uitproberen.

 • Racefietsblog.nl

  Slecht nieuws: De weggeef/winactie van het BikeFestival is voorbij.
  Super goed nieuws: alle 8 reageerders krijgen een kaart!!!