De Tour begint lekker dicht bij huis dit jaar. Zo dichtbij dat je er makkelijk op de fiets naartoe kan. Giant organiseert elk jaar de Tour Ride en die is dit keer toepasselijker dan ooit, want de finish zal in Düsseldorf zijn, waar de Grand Départ plaats zal vinden.

Toen Giant vorig jaar de Tour Ride organiseerde was dit vanuit Nationaal Sportcentrum Papendal, maar dit keer is het allemaal net even anders. Want Düsseldorf mag dan dichtbij huis zijn, maar alles is relatief. Daarom worden er drie verschillende ritten georganiseerd, te weten de “Extreme”, “Classic” en “Women Only (by Liv)”. De Extreme zal starten vanaf het hoofdkantoor van Giant in Lelystad en na 225 km eindigen in Düsseldorf. Hij doet zijn naam dus eer aan, want dergelijk lange toertochten zijn er niet zoveel in Nederland. De start is om 6.00 uur en er zal in een peloton van slechts 20 man met een tempo van 28 à 30 km/uur gereden worden. De Classic is korter, maar nog altijd 150 km. De start is vanuit Venlo en is wat ruimer opgezet. Ook hier zal met groepen gereden worden, maar er zullen meerdere groepen met verschillende snelheden zijn. Bij het inschrijven kan je aangeven naar welke snelheid jouw voorkeur uitgaat. De Woman Only is, je raadt al, alleen voor vrouwen en wordt door Liv georganiseerd. Een peloton van 25 vrouwen, ook met start in Venlo, zal in 100 km naar Düsseldorf rijden met een gemiddelde snelheid van zo’n 25 à 28 km/uur.

Voor de Extreme en Woman Only tochten is dus maar een zeer beperkt aantal plekken beschikbaar, dus wacht niet te lang met inschrijven als je hieraan wilt deelnemen. En niet geheel onbelangrijk om te weten is dat je ook weer netjes thuis wordt gebracht. Want na de douche en pastamaaltijd die op je staat te wachten gaat iedereen aan het einde van dag met touringcars inclusief aanhangers voor de fietsen weer naar huis (eigenlijk naar je startplek natuurlijk, zo gek maken ze het ook weer niet). Goed geregeld! Best wel luxe dus en de prijzen zijn ook iets hoger dan die van een standaard toertocht. € 59,95 voor de Extreme en € 49,95 voor de Classic en Woman Only. Maar daar zit dus alles bij in, inclusief medische en technische assistentie, verzorgingsposten onderweg en een Team Sunweb wielershirt.

Last but not least rijdt er ook nog een aantal topsporters mee, waaronder Sjinkie Knegt, Daan Breeuwsma, Yara van de Kerkhof, Suzanne Schulting, Jan Blokhuijzen, Marcel Bosker, Ireen Wüst en Antoinette de Jong.

Alle info hier en inschrijven kan hier

 

Gerelateerd

Tags: