Wat is er nou leuker dan gezellig een rondje fietsen op zondag met andere liefhebbers van racefietsen? 

Een georganiseerd rondje! BlueOn organiseert zulke rondjes. Deze vierde editie (editie Cycleyou) werd vandaag gehouden. Iedere liefhebber kon zich inschrijven via de website van BlueOn. Wij waren erbij! Deze editie werd er verzameld bij fietsenwinkel Cycleyou in Amsterdam.

Het doel van de tocht is vooral gezelligheid, met leuke mensen een rondje fietsen en praten over van alles en nogwat, maar vooral over wielrennen en racefietsen. Daarnaast lekkere koffie (vandaar de naam: Giro Di Caffè). Je kon kiezen tussen een tocht van rond de 70km of eentje rond de 100 km. De renners werden ingedeeld in groepjes van 7/8 man/vrouw met routekaart en “gids” Bij ons groepje was het de man met de blauwe pet (op dat moment wist ik de naam nog niet)…  Onderweg koffie met appeltaart, samen met een fietspond over het water, en gelukkig mooi weer.

Na afloop is er heerlijk eten, pasta’s, salades, wijn, fris etc.  Kortom; alles is super goed geregeld! Oh… en een leuk koerspetje is ook inclusief. Hieronder enkele sfeer foto’s. En ik moet zeggen, de sfeer is echt super!

Frame challenge
Daarnaast was er vandaag speciale aandacht voor de frame challenge. Even kort over de frame challenge: Door BlueOn georganiseerde competitie waarbij 8 Nederlandse framebouwers een stalen racefietsframe mogen bouwen. Ze moeten werken met Reynolds buizen en hebben ongeveer een jaar om het frame te bouwen. Echt handwerk en het gaat echt om de techniek en het design van de frames (dus niet de fancy wielen, of mooie groep die er later op komen).

Tijdens de Bikemotion 2013 worden de frames gepresenteerd en kan het grote publiek hun stem uitbrengen. We zullen hier binnenkort nog meer aandacht aan besteden! Voor nu de namen van de diverse framebouwers: Elian Cycles, Blacksmith, Vanhulsteijn, JGB Cycles, ISW Naaldwijk, Breet Bikes, St Joris Cycles, DSC en Herman Braun.
Hieronder enkele sneak preview van de nu nog ongespoten frames. (alleen Breet Bikes en Elian Cycles hadden nog geen materiaal om te fotograferen maar dat komt vast goed).

blueon-giro-di-caffe3

 

blueon-giro-di-caffe2

koffie-met-appeltaart

 

De frames: (namen eronder)

jgb-cycles
JGB Cycles

isw-naaldwijk
ISW Naaldwijk

blacksmith
Blacksmith

st-joris-cycles
St Joris Cycles

herman-braun
Herman Braun

vanhulsteijn
Vanhulsteijn

dsc
DSC