Misschien was het je nog niet opgevallen, maar gravel is hot. Reden te meer voor Rose om ook in te haken met hun nieuwe Backroad. En dat doen ze best goed!

Hoewel het bij het gravelrijden allemaal wat minder om zaken als gewicht en stijfheid gaat zijn het wel twee dingen die je niet helemaal uit het oog wilt verliezen. Gravelritten hebben de neiging wat langer te duren en dan is een wat lichtere fiets wel prettig. De Backroad is van carbon en met een frame van 1040 gram mag je deze gerust licht noemen. Het biedt ruimte aan 42 mm banden en daarmee meer dan geschikt om een wat bredere offroad band te monteren.

En de Backroad is als model nieuw, maar lijkt direct afgeleid te zijn van de bestaande Xeon Cross Gravel, als het al niet om hetzelfde frame gaat. De geometrie en maten komen in ieder geval exact overeen. Geen probleem overigens, want een crosser leent zich natuurlijk ook voor het rijden over onverhard terrein, al neigt de gemiddelde gravelfiets ernaar iets relaxter te zijn. Desalniettemin zal de Backroad prima geschikt zijn voor deze doeleinden, ook op gravel.

Een multifunctionele fiets dus, voor gravel en cross, maar Rose gaat hier nog wat verder in. Ze bieden de Backroad namelijk ook in een Multicross (met recht stuur) en Randonneur aan. Bij die laatste krijg je, vanzelfsprekend, ook spatborden erop, maar ook wielen met een naafdynamo en 32 mm Continental Grand Prix 4 Season banden. Een veelzijdige fiets dus, die Backroad.

Prijzen
Gravel (alleen de groep verschilt)
Backroad Ultegra Di2 € 3199,-
Backroad Ultegra € 2549,-
Backroad Force 1×11 € 2549,-
Backroad 105 € 2249,-

Cross (alleen de groep verschilt)
Backroad Cross Ultegra Di2 € 3149,-
Backroad Cross Ultegra € 2499,-
Backroad Cross Force € 2499,-
Backroad Cross 1×11 € 2499,-
Backroad Cross 105 € 2199,-

Backroad Multicross € 2149,-

Backroad Randonneur Ultegra € 2.846,05

Via Rose Bikes