Op Kickstarter kunnen ideeën geld inzamelen, zodat het idee in productie kan gaan. Dit keer een film over Gaeme Obree.

De film krijgt de titel mee: The Outsider. En daar gaat het eigenlijk ook om bij Graeme Obree. Hij is net even anders dan anders. Heeft net even andere ideeen dan anderen en heeft daarnaast een passie voor fietsen. Het streefbedrag van 20.000 pond is trouwens al gehaald dus er gaat een film van hem komen.

De filmmaker heet David Street en hij het levensverhaal van Graeme Obree en zijn fiets zo leuk dat hij er een film over wil maken. Even in het kort: Graeme sleutelt en ontwerpt zijn fietsen in zijn eigen keuken. Daarnaast heeft hij 2 keer het wereld uur record gehaald. (de eerste keer verbrak hij het record van Francesco Moser). Veel mensen denken dat zijn laatste record nog steeds het onofficiële doping vrije uurrecord is. (52.713km).

Misschien ken je hem wel van zijn vreemde zithouding. En daarmee heeft hij door ontwikkeld om zo een fiets te maken waarmee je loeihard kan fietsen. Een banaan waarin je voorover in moet liggen. Niet echt comfortabel dus. 2 jaar is hij gevolgd en daar wordt de film van gemaakt.

Hieronder wat teasers die laten zien dat het toch ook veel grappige momenten (voor de kijker dan) zijn.

Kijken dus:

Via Kickstarter

Gerelateerd