Een monument in de wielersport, de oudste renner van het peloton en de man die er vrolijk nog een jaartje aan vast plakt. We bedoelen natuurlijk niemand minder dan ‘Motherf*cking Jens Voigt’. En nee; die bijnaam hebben wij niet verzonnen, het is zoals hij bekend staat in het peloton. De goedlachse, hardwerkende duitser!

De inmiddels 41-jarige Jens besloot een paar weken geleden dat hij nog een jaar mee wil fietsen in het peloton. Dit zal zijn in het Trek-team, dat volgend jaar de licentie overneemt van het huidige Radioshack-Leopard-Trek. Met 41 jaar en 286 dagen is hij de oudste deelnemer aan de tour ooit. En dat hij op die respectabele leeftijd meer is dan slechts peloton vulling heeft hij meerdere malen laten zien. Ontsnappingen is dhr. Voigt niet vies van en dit levert hem in de 19e etappe zelfs de rode rugnummers op (prijs v/d strijdlust). Met zijn enorme strijdlust en aanvalsdrift heeft hij inmiddels een aardig palmares opgebouwd waaronder 2 tour-etappes(incl. 2 dagen gele trui), 1 giro-etappe en verscheidene etappes(en eindzeges) in kleinere rondes.

Jens is mede dankzij zijn leeftijd een opvallende, maar ‘no-nonsens’, verschijning in het peloton. Naast wielrenner is Jens ook vader van 6 kinderen en fietst hij om zijn gezin te onderhouden. Vanwege zijn lange geschiedenis en vele top prestaties op hoog niveau vinden ze bij sponsor Trek dat het tijd wordt dat Jens Voigt zijn eigen fiets krijgt. Een fiets die de wielerloopbaan van Jens kort samenvat met o.a. zijn belangrijkste overwinningen verwerkt op de achterbrug. Opvallend dat hij heeft gekozen voor 2 overwinningen uit zijn amateurtijd, want hij werd pas prof in 1997. Daarnaast staan de namen van zijn vrouw en 6 kinderen erop en is dit alles aangekleed met de Duitse drie-kleur. Opvallende keus aangezien Jens Voigt nooit nationaal kampioen is geweest. Mooi detail zijn de verschillende tricots van de ploegen waarvoor hij heeft gekoerst. Ik ben benieuwd of hij met deze fiets volgend jaar nog een aantal overwinningen kan bijschrijven aan zijn palmares, het is hem van harte gegund!

De foto’s zijn helaas nog niet van hele hoge kwaliteit maar zijn ‘vers van de pers’ aangezien het frame pas begin deze week klaar was voor montage.

jens-racefiets6 jens-racefiets5 jens-racefiets4 jens-racefiets3 jens-racefiets2

Tags: