Het is toch altijd weer leuk als je subtiel kunt laten zien dat je van fietsen houdt. Want je mede-fietsliefhebbers vinden dat dan weer een aanleiding om een leuk gesprek te beginnen. Wanneer het kledingvoorschrift black tie is, is het fietsthema wat moeilijker door te voeren maar met deze manchetknopen gemaakt van kettingschakels gaat het toch lukken.

Zilver, goud of roségoud
Het merk Hasso uit Engeland heeft zulke manchetknopen. Het zijn echte kettingschakels die worden geprepareerd en met de hand gesoldeerd. Daarna worden ze voorzien van een laagje zilver, goud of roségoud. Daarna wordt het geheel versierd met steentjes in allerlei kleuren. Mocht je het willen weten, de steentjes zijn 1,3 karaat. Het is ook echt zoiets wat je als kado geeft omdat de verpakking erg leuk is gedaan met zo’n ouderwetse waxstempel. Al dit wordt in de UK gemaakt.

Wij kregen een zilveren setje opgestuurd met een amethist-steenje en hebben er wat mooie foto’s van gemaakt. Er staan nergens logo’s op van de ketting of het merk zelf. Lekker strak dus! Het zijn zogenaamde torpedo-manchetknopen. Dit slaat op de sluiting. Nu maar eens kijken of iemand ze opvalt bij het eerst komende feestje.

De prijs is afhankelijk van de samenstelling maar ligt tussen de £ 50,- en £75,-. Meer info via Hasso