La Course 2014

Eindelijk gaat de Tour de France weer aandacht besteden aan het vrouwenwielrennen; La Course!

Er is veel over gesproken de laatste tijd, maar het leek er nooit echt van te gaan komen. Terwijl het verleden heeft uitgewezen dat het wel degelijk mogelijk is. Zo was er de Tour de France Féminin, Tour Cycliste Féminin en La Grand Boucle Féminin. Rondes die van 1984 tot 2009 nog georganiseerd werden. Laatste Nederlandse winnares was natuurlijk Leontien van Moorsel, in 1994. Bij de laatste editie in 2009 werd Marianne Vos nog derde.

Heel jammer dus dat het toen ophield. Er waren nog wel andere grote rondes voor vrouwen, zoals de Giro, maar geen Tour de France. En dat terwijl de oplossing zo makkelijk leek te zijn. Als alles al helemaal geprepareerd is voor de mannen, waarom dan niet de vrouwen voor ze uit laten rijden? De business case hiervoor leek minder makkelijk, want dit plan is – nog – niet van de grond gekomen.

Maar gelukkig is er nu wel een alternatief, namelijk La Course! Ondermeer Marianne Vos, als ambassadeur, heeft zich hiervoor ingezet. Het is geen echte ronde door het land, het gaat vooralsnog om één etappe, maar wel op de Champs-Élysées! Het zijn een aantal rondes over de Champs met een totale afstand van 90km. Het mooie is dat het plaatsvindt op dezelfde dag als de finale etappe bij de heren, zijnde 27 juli. Een heel mooie testcase voor de vrouwen dus om te laten zien dat een volwaardige Ronde van Frankrijk voor vrouwen er weer moet komen!

Meer info op letour

La Course parcours  |  Racefietsblog.nlLa Course - Marianne Vos, Ambassador  |  Racefietsblog.nl

Volg de berichtgeving rondom La Course via hun Facebook en Twitter kanalen;
Facebook: https://www.facebook.com/LaCoursebyLeTour
Twitter: https://twitter.com/lacoursebytdf