Met de toevoeging van de Lavaredo68 aan de collectie van Eddy Merckx is de rebranding van het merk een feit. Een mooie aanvulling op een compacte collectie.

Het was tijd voor nieuw elan voor het merk en er is hard gewerkt aan de rebranding. Nog steeds is het heel Eddy Merckx, maar met een andere uitstraling en aanpak. Met de fietsen die we dit jaar ten tonele zagen verschijnen is het duidelijk dat de kleuren ingetogen doch stijlvol zijn. Met deze Lavaredo68 is het niet anders. Te krijgen in wit en rood. Weinig decals. Stijlvol ingetogen.

De Lavaredo68 is een endurance racefiets voor het betere werk, zoals Gran Fondo’s. Voor lange ritten waar je ook nog een goede prestatie neer wilt zetten. Ook deze fiets ontleent zijn naam aan een overwinning van Eddy. Inderdaad één in 1968, in de Giro. Merckx begon zijn aanval aan de voet van de Tre Cime di Lavaredo en reed in zijn eentje (!) een gat van 10 minuten (!) dicht om vervolgens een kilometers voor de finish de laatste van de kopgroep in te rekenen en solo over de meet te komen. Daarmee had hij ook meteen de roze trui te pakken. Daar mag je gerust een fiets naar vernoemen dus.

De fiets is er in beide kleuren in een schijf- en velgremuitvoering waarbij je kan kiezen voor volledig Ultegra groep of een Ultegra Mix. Bij die laatste zit bijvoorbeeld dan een 105 i.p.v. Ultegra cassette, een FSA 50-34 i.p.v. Ultegra 52-36 crankset, Vittoria Zaffiro i.p.v. Rubino banden en zo nog een paar verschillen. Die Mix groep heeft wel het Ultegra rem- en schakelwerk, maar is € 500,- goedkoper. Als je de verschillen zo bekijkt zouden wij die € 500,- extra er echter graag voor neertellen, maar niet ieders budget is daar ruim genoeg voor.

De Lavaredo68 Disc kost met Ultegra Mix € 2.999,- en met volledig Ultegra € 3.499,-. De Lavaredo68 met velgremmen met Ultegra Mix € 2.499,- en volledig Ultegra € 2.999,-

Je dichtstbijzijnde Eddy Merckx dealer vind je HIER