Een helm draag je om je hoofd te beschermen. De ontwikkeling van de helm staat alles behalve stil. Ze beschermen steeds beter, maar ze worden ook slimmer.

De Chinezen van Livall leggen bij hun Bling Helmet niet de nadruk op de bescherming, maar op alle andere functies in de helm. Ze noemen het zelf een multi-functioneel lichtgewicht helm. Multi-functioneel is hij zeker. Naast het beschermen van je hoofd heeft de helm een geïntegreerd achterlicht, richtingaanwijzers, stuurt SOS berichten, je kan er telefoongesprekken mee aannemen en gesprekken voeren door de geïntegreerde microfoon, een muziekspeler inclusief geïntegreerde speakers en tot slot nog een ‘walkie-talkie’ functie. En dus ook een batterij om dat alles van stroom te voorzien. Je gaat je haast afvragen of er nog wel voldoende ruimte overblijft voor het beschermende schuim. Een andere vraag is natuurlijk of je het allemaal nodig hebt. Dat neemt niet weg dat de features niet nuttig kunnen zijn. Een achterlicht maakt je beter zichtbaar, maar de richtingaanwijzers moet je met een meegeleverde controller op je stuur bedienen en bovendien lijkt een uitgestoken arm ons duidelijker dan een paar ledjes op je helm. En muziek luisteren tijdens het fietsen is normaal gesproken niet zo’n goed idee omdat je dan het verkeer om je heen niet meer hoort. Echter heb je met de helm geen oordopjes meer nodig door de speakers.

De 380 mAH moet tot 10 mee kunnen gaan en kan weer opgeladen worden dankzij micro-USB. De microfoon heeft windbescherming en er zitten een aantal multifunctionele knoppen op de voorkant van de helm om alles te kunnen bedienen. Ondanks dit alles zou de helm zo’n 280 gram moeten wegen wat zeker niet slecht is. De Bling Helmet BH60 is te koop voor € 139,- en daar krijg je dus een helm met heel veel gadgets voor terug. Toch blijven wij waarschijnlijk liever met ons hoofd bij het fietsen zelf.

Livall

Tags: