Of je het ook moet gaan drinken vlak voordat je volle bak de Muur op knalt lijkt ons sterk, maar Red Bull maakt er wel een mooi feestje van!

Iedereen kent de De Muur. Al lijken er meerdere te zijn, in Huy kunnen ze er ook wat van bijvoorbeeld. Maar Dé Muur (Kapelmuur eigenlijk) staat/ligt natuurlijk in Geraardsbergen. Van oudsher scherprechter in de Vlaamse klassiekers, maar de Ronde heeft hem toch geschrapt. Red Bull weet echter wél raad met deze kuitenbijter en organiseert ook dit jaar wederom “Red Bull De Muur”. Het doel is simpel; wie kan het hardst tegen de Muur op? Een KOM dus, maar de King Of de Muur! Dat kan je gewoon overdag doen, maar ’s avonds is veel leuker! Het gaat niet om een grote afstand en vanzelfsprekend zal de snelheid ook beperkt blijven. Ze hebben de weg omhoog mooi verlicht met lichtbakken langs de kant van de weg.

De Belg Jelle Brackman was uiteindelijk de snelste met 32.19 seconden. Vijf seconden sneller dan de snelste tijd vorig jaar, ook van hem! Maar verder wel een Nederlands getint podium met Dave Van Der Kooij en Dennis Ebert op de tweede en derde plaats. Bij de vrouwen was de Belgische Kristien Nelen de snelste met 45,16 seconden. Heel leuk evenement met maar 100 deelnemers, dus als je een beetje rap kan klimmen maak je zomaar nog kans ook!

Tags: