Vorig jaar rond deze tijd liet Katusha hun eerste kledinglijn zien en die zag er al meteen goed uit. In samenwerking met Katusha-Alpecin brengen ze nu een nieuwe aero-lijn op de markt.

Volgens Katusha zelf is het de snelste kleding die er is, of althans, met de minste luchtweerstand, want de benen moeten nog altijd het werk doen. Als je met alles rekening houdt en traint als een beest zijn er nog altijd andere factoren die je kunnen afremmen. Rekening houden met aerodynamica kan dat ‘afremmen’ verminderen. Voor de gewone stervelingen zoals wij is het misschien beter om vooral flink te blijven trainen en op onze houding te letten, maar bij de profs valt er soms nog maar weinig daaraan te verbeteren. Katusha is daarom naar de kleding gaan kijken. Ze hebben in de windtunnel getest welk materiaal en stof het snelste zijn. Daarbij letten ze ook op de richting van de stof op het lichaam en proberen ze vouwtjes en dergelijke te voorkomen.

De aerolijn is dus helemaal nieuw in de collectie. Een aantal items van vorig jaar blijven in de collectie, maar een aantal zijn nu ook flink afgeprijsd. En dat is wel prettig, want de prijzen zijn flink. De nieuwe Aero jersey kost € 160,-, de Superlight € 140,-. De Aero bibs kosten € 220,-. De items in de sale zijn voor de helft, dus wellicht is dat wat aantrekkelijker als je de kleding toch wilt proberen. En of je er daadwerkelijk betere tijden mee gaat rijden op je vaste rondje durven we niet te zeggen, maar dan zie je er in ieder geval wel goed uit!

Katusha

Gerelateerd