Shimano R321 shoes at Eurobike 2014 | Racefietsblog.nl

Enkele schoenen van Gaerne en Shimano op Eurobike 2014

Gaerne
Hoewel we de schoenen van Gaerne niet vaak zien in Nederland zijn er toch heel wat profs die met de Italiaanse schoenen rijden. Het bekendste voorbeeld is wellicht Greipel met zijn eigen ontwerp, maar denk ook aan Kristoff, Van den Broeck, Roelandts en Ciolek. Het nieuwste topmodel van Gaerne is de G Stilo. Een opvallende schoen die erg comfortabel zou moeten zijn. De schoen heeft ook de nieuwste Boa sluiting, de IP-1, welke je in beide richtingen vast kan draaien.

De schoen zal te koop zijn voor een niet mis te verstane 349 euro en komt in drie kleurstellingen, te weten zwart, oranje en wit/groen.

Gaerne Stilo at Eurobike 2014  |  Racefietsblog.nlGaerne Stilo at Eurobike 2014  |  Racefietsblog.nlGaerne Stilo at Eurobike 2014  |  Racefietsblog.nl

Ook nieuw in de collectie is onderstaande G Winter Road schoen. Van Gore Tex materiaal dus en geheel gevoerd aan de binnenkant zodat je voeten naast droog, ook warm blijven. Deze schoenen zal waarschijnlijk voor ongeveer 200 euro te koop zijn.

Gaerne Winter Road shoes at Eurobike 2014  |  Racefietsblog.nl

www.gaerne.com

Shimano
Helemaal nieuw bij Shimano zijn de SH-R321 schoenen. Pro Tour Racing Custom Fit zetten ze er zelf bij, het hogere segment dus. Wat ons direct opvalt is dat niet een typische Shimanoschoen is. Die vinden wij althans altijd heel herkenbaar. Zeker de zwarte uitvoering is niet direct herkenbaar als typisch Shimano.  De binnenzijde van de schoen valt op doordat het uit één stuk bestaat met een typische structuur op het materiaal. Dit nieuwe materiaal zou ook weer wat beter te vormen zijn bij het heat molding proces, wat weer ten goede komt aan de pasvorm.

Het sluitmechanisme van de schoen is precies omgekeerd zoals je waarschijnlijk gewend bent. De buckle zit juist aan de flap van de schoen. Het onderste deel van de sluiting kan je ook nog in een andere positie zetten voor een optimale pasvorm. Het is niet de allerlichtste schoen op de markt, maar als je hem in je handen hebt voel je wel dat dit toch een heel lichte schoen is. De SH-R321 zal voor een kleine 300 euro te koop zijn.

Shimano R321 shoes at Eurobike 2014  |  Racefietsblog.nlShimano R321 shoes at Eurobike 2014  |  Racefietsblog.nlShimano R321 shoes at Eurobike 2014  |  Racefietsblog.nlShimano R321 shoes at Eurobike 2014  |  Racefietsblog.nlShimano R321 shoes at Eurobike 2014  |  Racefietsblog.nl

www.shimano-benelux.com