POC komt uit Zweden. Volvo komt uit Zweden. Beide hebben ze iets met veiligheid, en ze werken ook samen, maar Volvo staat natuurlijk niet op Eurobike. POC wel, met wederom een paar nieuwe dingen.

De veiligheid van een fietser kan je op meerdere manieren realiseren. Je fietst moet in orde zijn. Maar je kan zelf nog alles zo goed voor elkaar hebben, als andere verkeersdeelnemers je niet of niet goed kunnen zien is dat allemaal voor niets. POC heeft al laten zien dat ze zichtbaarheid belangrijk vinden met hun AVIP collectie. Ze hebben dit jaar wederom een aantal innovaties waarmee ze laten zien dat ze niet stil hebben gezeten. Ze hebben nu ook een eigen alternatief voor MIPS genaamd SPIN voor hun helmen waar we op een later moment op terug zullen komen.

Radar in je helm
Je kan proberen goed op te vallen voor andere verkeersdeelnemers door opvallende kleding, maar je kan dit actief doen. POC gebruikt daarvoor een radar die achterin hun helm zit. Zodra een voertuig met een hogere snelheid dichterbij komt dan jij op dat moment rijdt gaan er lampjes achterop de helm branden om de automobilist te waarschuwen.

Beschermen tegen road rash
We zagen eerder bij de kleding van Etxeondo die samen chemiereus DSM het Dyneema materaal gebruikten in hun kleding om de huid van de renner te beschermen bij een valpartij. POC heeft ook een ceramisch materiaal ontwikkeld met en verwerkt in hun kleding. Je merkt nauwelijks iets bijzonders aan de kleding, het is wel wat stugger, maar de stof is nog steeds heel dun en rekbaar. Het wordt verwerkt op de logische plekken die aan de beurt komen bij een valpartij. Het wordt onder andere onderdeel van de AVIP lijn en de producten krijgen de naam Ceramic mee in de naam.

Clarity lenzen: verschillende lenzen voor verschillende doeleinden
Dat er verschillende lenzen zijn voor tijdens het fietsen hoeven niet meer te vertellen. Ook niet dat je afhankelijk van het weer en het licht een andere lens kan gebruiken. POC kijkt, zoals zo vaak, hier net iets anders tegenaan. Met hun nieuwe collectie Clarity lenzen hebben ze namelijk de lens afgestemd op het doeleinde van de fietser. Dus de wielrenner, mountainbiker en woon-werkfietser (Urban) hebben een eigen lens. Voor de wielrenner is het belangrijk dat hij het wegdek goed kan ‘lezen’ en oneffenheden en dergelijke op tijd ziet. De mountainbiker heeft veel te maken met wisselende lichtomstandigheden in het bos, met veel groen en bruin als omgevingskleuren. De lens voor de urban fietser accentueert juist de rem- en verkeerslichten zodat je die altijd goed kan waarnemen.

Update van kleding en nieuwe Essentials collectie
De hele kledinglijn van POC heeft een update gekregen. Bij de AVIP en Raceday collecties is dit misschien wat minder goed te zien, maar de Fondo collectie wordt vervangen door de Essentials collectie. Wat betreft pasvorm lijkt het op de Fondo, dus wat relaxter en niet gericht op prestatie zoals bij de andere twee collecties. Kleurrijk, zoals je kan zien op onderstaande foto’s, en dit zijn nog eens alle jerseys. Goed om te weten is nog dat ze de Essentials lijn tegen een veel scherpere prijs gaan aanbieden dan de Fondo bij zijn introductie, waarmee ze een grotere groep fietsers willen bereiken.