Nog op zoek naar zonnebril voor op de fiets? Lees dan even verder. We kregen namelijk de SS1 van Lazer om die eens aan de tand te voelen. Meestal beginnen we niet met het noemen van de prijs, maar in dit geval maken we graag een uitzondering; een adviesprijs van € 70,-! Voor dit bedrag krijg je een sportbril met drie verschillende lenzen. Een witte, een gele (voor de sombere dagen) en een “regenboog” voor als het zonnig is. Ook een hardcase waarin je alles kan opbergen en een zakje zijn inclusief. Dat is erg scherp!

De SS1 (SS staat voor Solid State) is bij de neus te stellen maar ook bij de pootjes. De witte gedeeltes van de bril zijn dus af te stellen waardoor je wel een heel raar hoofd moet hebben, wil je niet een geschikte pasvorm kunnen vinden. De lens heeft bovenin enkele openingen, dit zorgt dat het kan doortochten zodat de lens niet zo gemakkelijk beslaat. Het gewicht van de bril is 34 gram waarmee hij lekker licht is. De lens beschermt tegen UVA en UVB straling.

Voor het wisselen van de lenzen moet je het neusstuk van de lens klikken en de lens uit het montuur klikken. Dit gaat heel eenvoudig. Op dezelfde manier klik je de nieuwe lens erin. Bij het neusstuk kan je het beste voorzichtig doen met het terugplaatsen omdat je anders makkelijk de vorm ervan veranderd. Dat is op zich ook snel weer aangepast, maar als je heel lang over het afstellen hebt gedaan, is dat een beetje zonde van je tijd.

De bril ziet er verder erg goed uit. Hij kan zich wat dat betreft meten met de uitstraling die je bij duurdere brillen vaak ziet. De lenzen zijn ook erg helder. De regenboog lens is wat donker. Dit is met zonnig weer heel fijn en rustig. Wanneer je een donker bos inrijdt moet je met de donkere lens wel even acclimatiseren. Je hebt ook een versie met een photochromatische lens (die zich aanpast aan donker en licht) en deze kost 10 euro en komt daarmee op 80 euro. De witte lens gebruik je wanneer je alleen bescherming tegen vliegen en wind wil en de gele lens is voor de donkere sombere dagen die door deze gele lens veranderen in een iets vrolijkere.

In het profcircuit zie je deze bril regelmatig bij de dames van Wiggle Honda, het Cipollini Team en bij het Lotto Soudal Team. Dus zowel man als vrouw kan met deze bril uit de voeten. Mocht je de kleur niet mooi vinden, wees gerust, hij is er ook in diverse andere kleuren.

Plus
+ uitgebreid pakket incl. drie lenzen
+ prijs
+ luxe uitstraling

Min
– donker glas bij de “regenboog lens”

Conclusie
Bij het zien van de bril met de bijbehorende lenzen geloof je gewoon niet dat dit setje maar € 70,- kost. Je krijgt niet alleen een bril, maar ook nog drie verschillende lenzen. Uitstekende investering en je ziet er ook nog eens erg hip uit! De regenbooglens is een beetje donker voor wanneer je een bos of tunnel in rijdt. Mocht je hier gevoelig voor zijn, dan kun je kiezen voor de photochromatische lens. Als je geen 200+ euro wil uitgeven voor een zonnebril dan zou ik toch even gaan passen bij de Lazer verkoper in de buurt.

Lazer
lazer-ss1-zonnebril3 lazer-ss1-zonnebril2 lazer-ss1-zonnebril

Gerelateerd