In het assortiment van ABUS vind je een aantal producten die de naam ‘Movistar Team’ meegekregen hebben. Deze producten zijn uitgevoerd in de herkenbare blauwe kleurstelling die kenmerkend is voor het Spaanse World-Tour team die ze sponsoren. Dit is ook te zien bij het ABUS Bordo Lite slot dat we een kleine twee maanden geleden ontvingen.

Het Bordo Lite 6055 vouwslot is uitgevoerd in de blauwe kleuren van het Movistar team. Het slot weegt 419 gram en is 15 cm bij 5 cm. Op het slot, dat met twee sleuteltjes wordt geleverd, staat het Movistar logo. Het slot is opgebouwd uit zes elementen en het ‘slot’ zelf. Deze elementen kan je met behulp van scharnieren in elkaar vouwen en het laatste lichtblauwe element klik je vast in het slot. Je hoort het dichtklikken en dan zit het ook daadwerkelijk op slot. De zes elementen zijn van 5 mm dik staal en zijn voorzien van een kunststof coating om je fiets niet te beschadigen. Wanneer je het slot helemaal uitvouwt is deze 60 cm lang. Het slot is ook verkrijgbaar in een 85 cm variant.

Stevig vast
Het Bordo Lite slot is erg eenvoudig in gebruik en de soepele scharnieren laten zich makkelijk uitvouwen. Het slot voelt enorm degelijk en stevig. Om het slot onderweg mee te nemen kan je een houder aanschaffen waarmee je deze op de plek van je bidonhouder kan monteren. Meenemen in je jersey heb ik geprobeerd, maar prettig is het niet. Het formaat is niet zo’n probleem, maar het gewicht wel waardoor het je shirt naar onder trekt. Ik koos ervoor om het slot in mijn zadeltasje te doen om deze toch mee te kunnen nemen. De lichtere binnenband kon dan wel in mijn shirt. Nu heb ik het slot niet meegenomen op reguliere trainingsritten of een toertocht in de regio, maar wel op vakantie in Italië. Daar heb ik regelmatig de omgeving verkend vanaf de fiets met de nodige pauzes onderweg. En daarbij vond ik het een erg prettig idee dat ik de fietsen met dit slot kon vast zetten op momenten dat ze niet in het zicht konden worden weggezet. Ditzelfde geldt voor op de camping, daar waar alles toch wat minder goed achter slot en grendel staat zoals thuis.

Specificaties
ABUS Bordo Lite 6055 Team Movistar vouwslot
Ook verkrijgbaar in de kleuren zwart of rood
Gemeten gewicht: 419 gram
Prijs: € 49,95

Pluspunten:
+ Stevig
+ Degelijk
+ Makkelijk bedienbaar

Minpunten:
– Gewicht

Via ABUS

Conclusie:
Het Bordo Lite slot van ABUS is een erg stevig slot waarmee je je fiets goed op slot kan zetten. Het formaat en gewicht maakt het een onhandig slot om altijd maar onderweg mee te nemen. Met de bijpassende houder kan je deze aan het frame monteren maar dan kost het je ruimte voor je bidonhouder. Nu had ik op vakantie een zadeltasje mee waar hij in past zodat ik er onderweg gebruik van kon maken, want meenemen in je shirt is geen optie. Maar het Bordo Lite slot is ideaal wanneer je op pad gaat en je fiets ergens even onbezorgd neer wilt zetten. Bijvoorbeeld op vakantie. Het slot is dan wel te groot voor in je shirt, maar is mooi compact voor in een tas. Daarmee is het ook een erg handig slot voor mensen die veel kamperen en daarbij hun raspaardje moeten stallen in een tent of caravan.

Tags: