Je ontkomt er niet aan met ons klimaat; regen! Je wordt er soms moedeloos van, zeker wanneer je door alle plassen zelf nat wordt. Wat dan zeker kan helpen is een setje spatborden. Het liefst nog een setje dat je lekker makkelijk en snel op je racefiets of cyclocrosser kan monteren.

De SKS Raceblade Pro is zo’n setje. Wij hebben de XL (voor 25-32 mm banden) versie getest. Je wordt alleen maar vrolijk van de set. Met twee elastische straps verbind je de spatborden aan je fiets. Daarna moet je eenmalig met een kleine inbussleutel de spatborden afstellen zodat je hij strak rond je band zit. De volgende keer hoef je deze laatste stap niet meer te doen.

Door dit systeem kan je bij verschillende fietsen het spatbord passend maken. Het geheel ziet er ook nog eens strak uit. Onze versie is glanzend zwart, maar er is sinds kort ook een matzwarte variant. Op de een of andere manier verwacht je bij het fietsen dat het systeem gaat rammelen. Maar dat doet het dus helemaal niet. Echt super robuust en dat terwijl elk spatbord maar twee bevestigingspunten heeft.

Opspattend water wordt zoals je mag verwachten goed tegengehouden. Zelfs als je door plassen fietst, blijven je schoenen droog, door de extra brede stukjes onderaan de spatborden. Je kan de spatborden ook gebruiken voor fietsen met schijfremmen, want daar zit de bevestiging niet. Die zit bij de voorvork en de seatstay. De verkoopprijs is vanaf € 39,99 (set).

Conclusie
Een super degelijk en robuuste set spatborden die je in twee tellen op je fiets zet. Geen vervelende rammelgeluidjes en het doet ook nog eens waar ze voor bedoeld zijn: water tegenhouden. We kunnen er lang over praten, maar ben je op zoek naar spatborden die je makkelijk even op je fiets zet, kijk dan even naar deze Raceblade Pro’s.

WINACTIE
We mogen 1 set Raceblade Pro XL spatborden weggeven!  Wat je moet doen? Like dit bericht en schrijf hieronder op welke fiets jij de set gaat gebruiken. Je hebt tot dinsdag 7 maart 12:00 uur de tijd, daarna trekken we de winnaar.

Meer info bij SKS

Tags: