Dat het oud nieuws is, wil niet zeggen dat het niet de moeite waard is. Deze Sarto bijvoorbeeld. We vonden het toch zonde om hem niet te laten zien.

Het is oud nieuws omdat de fiets vorig jaar tijdens de North American Handmade Bicycle Show, ofwel NAHBS (spreek uit als nebs), al de prijs won voor “Best Track Bike”. Of hij ook daadwerkelijk de beste is op de baan weten we niet, maar hij is toch wel de fraaiste. We hebben maar een handje vol foto’s, maar het is genoeg om even naar te kijken. De Ferox Track is een afgeleide van het ‘standaard’ Ferox frame dat voor tijdrijden en triathlon geschikt is. Een machine voor snelheid dus. Het ontwerp is uniek, maar de afwerking natuurlijk ook. De glimmende lak en chroomkleurige delen springen er goed uit. Mooi ook dat het stuur en de nok ook zijn meegenomen hierbij.

Je zal niet snel een Sarto tegenkomen. Noch op de baan of de weg. Het zijn met de hand op maat gemaakte carbonframes uit Italië waarbij je voor deze fiets, compleet zoals hij op de foto staat toch snel zo’n € 10.750,- uit je portemonnee mag halen.

Via Sarto Antonio

Gerelateerd