HX-ONE HOME AND TRAVEL ESSENTIAL KIT | Racefietsblog.nl

Natuurlijk moeten je spullen praktisch zijn en datgene doen waarvoor ze gemaakt zijn. Inbussleutels bijvoorbeeld. Onmisbaar voor de fietser, maar bij de aankoop ga je niet op het uiterlijk af. Vanaf nu maakt Silca die keuze toch wat moeilijker.

Bij de aanschaf van gereedschap is verstandig niet altijd van het goedkoopste uit te gaan, zeker als het gaat om inbussleutels. Lage kwaliteit kan door de zeskantige vorm snel leiden tot slijtage. Die slijtage is dan vaak niet alleen aan het gereedschap, maar ook aan die mooie boutjes op je fiets. En niet elk boutje is even makkelijk te vervangen. Vastdraaien is één ding, maar kapotgedraaide vastzittende bout los proberen te draaien wil je echt voorkomen. Dat is een van de redenen waarom je altijd hoogwaardig gereedschap bij de profteams, maar ook fietsenmakers aantreft.

Silca heeft voor de HX-One (HX=hex=engels voor inbus) het zogeheten S-2 Tool Steel gebruikt. Een door Zwitsers en Duitsers bewerkt soort staal die kennelijk een optimale balans heeft als het gaat om sterkte, hardheid en schokabsorptie. Daardoor krijg je zeer hard gereedschap (goed tegen de slijtage!) die ook heel lang meegaan (goed voor portemonnee!). Over het staal gaat een dun laagje chroom en vervolgens een verflaag die voor de grip moet zorgen.

Handig van Silca is de magnetische adapter die ze hebben toegevoegd. Hiermee kan je dan ook bitjes gebruiken met de sleutels, i.p.v. alleen maar inbus.

De HX-One Essentials Kit bestaat dus niet alleen uit 8 soorten inbussleutels, maar ook de adapter met 10 bitjes voor schroeven (plat en kruis) en 6 maten Torx. En dat allemaal in een uiterst fraai gefreesd houten doosje.

Mij hebben ze al bijna overgehaald. Het is wel – nog – iets duurder dan andere merken die bekend staan om goed gereedschap. Maar die zijn niet zo mooi.

Te koop voor USD 125 online bij Silca

HX-ONE HOME AND TRAVEL ESSENTIAL KIT | Racefietsblog.nlHX-ONE HOME AND TRAVEL ESSENTIAL KIT | Racefietsblog.nlHX-ONE HOME AND TRAVEL ESSENTIAL KIT | Racefietsblog.nlHX-ONE HOME AND TRAVEL ESSENTIAL KIT | Racefietsblog.nl