De term sokdoping is er een die regelmatig gebruikt wordt. De hoogte en het motief van de sok zeggen veel over de renner die ze draagt. Voor de renner die van klassiek en stijlvol houdt heeft het Britse Ashmei een aantal mooie sokken in de collectie. Naast sokken kan je bij Ashmei ook terecht voor de overige items die een wielrenner nodig heeft.

Ashmei heeft naast een lijn voor de wielrenner ook een kledinglijn die geschikt is voor de hardloper. Hierbij maken ze bij de sokken geen onderscheid tussen deze twee takken van sport. De sokken van Ashmei worden gemaakt van een stof die is samengesteld uit Merino en carbon. De carbondraden zorgen niet alleen voor stevigheid, maar geven de sok ook een ademende en isolerende werking. Merinowol is eveneens verantwoordelijk voor de isolatie van de voet. Het carbon in deze sokken is aangebracht in de gebieden rondom de teen, hiel, en het voetbed. De plekken waar de sokken het meest te verduren krijgen. Dan zal de sok waarschijnlijk ook minder snel slijten dan een paar sokken waar geen carbon in verwerkt is.

De sokken zijn verkrijgbaar in verschillende motieven. Van blauw-grijs-zwart-wit geblokt tot zwart met rode stippen. Ze zijn verkrijgbaar vanaf € 19,- per paar.

via Ashmei

Gerelateerd