De Olympische Spelen die straks in Rio van start gaan, maken kennelijk wat los in wielerland. Op de baan in ieder geval. In vergelijking met de toch redelijke revolutionare Felt TA FRD van Team USA, met de aandrijfzijde aan de linkerkant, lijkt de T5GB minder spectaculair, maar is volgens Cervélo de meest aerodynamische fiets van het nationale team van Groot Brittannië ooit.

British Cycling, de Britse KNWU, startte pas vorig jaar mei met hun samenwerking met Cervélo. Daarvoor kwamen de baanfietsen van het UK Sports Institute. Dit instituut heeft ruim 1.100 mensen in dienst die gespecialiseerd zijn op verschillende disciplines om sporten te ondersteunen bij onder meer hun deelname aan OS. En getuige de successen van Britten de afgelopen jaren doen ze dat behoorlijk goed. Zelfs de fietsen kwamen er vandaan dus, tot dit jaar.

De fiets heeft honderden uren in de windtunnel doorgebracht en is getest op verschillende testsites in Engeland, waaronder het Cycling Center in Manchester, het epicentrum van GB als het gaat om fietsen. Toch zit de aandrijflijn nog gewoon, in tegenstelling tot de nieuwe fiets van Felt. Wellicht heeft men andere conclusies getrokken uit de tests. Welke fiets het snelst zal blijken in Rio, voor zover de renners zelf daar niet al het verschil maken natuurlijk.

Meer info bij Cervélo

Cervelo-T5GB-03 Cervelo-T5GB-04 Cervelo-T5GB-05 Cervelo-T5GB-06Cervelo-T5GB-01

 

Gerelateerd