We waren enthousiast over de Corsa’s die eerder jaar aan de tand voelden, maar de mening bleek onder onze volgers verdeeld te zijn. Vittoria’s nieuwe Corsa Control kan het antwoord zijn voor de criticasters.

We hebben veel kilometers gemaakt met de Corsa’s over verschillende soorten wegdek en weersomstandigheden. Niet iedereen had dezelfde positieve ervaring met de banden, zo zouden ze snel lek gaan. Onze ervaring is in ieder geval positief. Toch lijk het alsof Vittoria alle kritiek te harte heeft genomen met de nieuwe Corsa Control. Die hadden ze bij zich tijdens de Euro Cycle XP beurs in Maastricht en lijkt haast wel een antwoord te zijn op sommige kritieken.

Wat direct opvalt is het profiel aan de zijkant. Bij de Corsa lopen de lijnen van het profiel parallel door naar de zijkant, maar zoals je kan zien is dit bij de Control anders gedaan. Vittoria geeft aan dat dit mede voort is gekomen uit feedback van de Lotto-Soudal rijders die graag meer grip aan de zijkant wilden voor de voorjaarsklassiekers. Het karkas met 320TPI is hetzelfde gebleven, maar het loopvlak is wel wat dikker gemaakt om de kans op lekrijden kleiner te maken.

De band op de foto’s is in 30 mm en nog een soort van prototype en had nog geen bedrukking of wat dan ook. Vittoria verwacht dat de Corsa Control media december te koop zal zijn waarbij je een vergelijkbare prijs mag verwachten is de bestaande Corsa. Deze zal leverbaar worden in 25, 28 en 30 mm met gele, grijze en – dat is ook nieuw – zwarte wangen.

Vittoria