Het zat Tom Boonen in 2010 niet echt mee. Maar eigenlijk kunnen we ook niet zeggen dat hij een slecht jaar heeft gefietst.

Het is allemaal een beetje dubbel. Hij heeft een aantal ritten gewonnen. Daarnaast is hij, misschien wel met  Joop Zoetemelk als voorbeeld, erg veel 2e geworden. Is 2e worden nou goed of slecht? Tja, je bent de 1e verliezer, maar aan de andere kant ben je de beste van de rest. Gezien het verloop van de verschillende wedstrijden die hij heeft gereden moet gezegd worden dat hij in 2010 erg sterk heeft gereden. Het zat hem soms niet zo mee en soms zat hij niet op te letten. Laten we de wedstijden eens op een rijtje zetten.

WedstrijdUitslagOpmerking
Ronde van Qatar3e algemeen klassement3e en 5e etappe overwinning
Tour of Oman11e algemeen klassement5e etappe overwinning
Omloop het Nieuwsblad59emateriaal pech
Kuurne-Brussel-Kuurneopgavete koud
Tirreno-Adriatico104e algemeen klassement2e etappe overwinning
Milaan-San Remo2eSprint verloren van Fletcha
Dwars door Vlaanderen20eActief op de klimmetjes
E3 prijs Vlaanderen2eCancellara demarreert
Gent-Wevelgemopgavesamen met Cancellara
Ronde van Vlaanderen2eCancellara demarreert
Scheldeprijs Vlaanderen18eZei niet mee te sprinten
Parijs Roubaix5eCancellara demarreert
Tour Californieopgavevalpartij
Ronde van Zwitserlandopgavevalpartij

Het vervelendst was waarschijnlijk wel de onoverwinnelijke (zo leek het) Cancellara in de E3 prijs, Ronde van Vlaanderen en Parijs Roubaix. Oke, bij Parijs Roubaix zat Tom niet echt op te letten bij het moment van de demarrage en bij de E3 prijs snijdt hij de bocht net na de demarrage wel heel knullig aan, maar of hij zonder die foutjes wel had gewonnen blijft maar de vraag.

Tot overmaat van ramp is hij geopereerd aan zijn linker knie en heeft daardoor het Belgisch kampioenschap en de Tour de France aan zich voorbij moeten laten gaan. En zoals het er nu uit ziet is hij ook niet fit voor het WK.

De drie mooiste puntje-van-je-stoel-ritten heb ik hieronder verzameld. Lekker om in het weekend even te kijken. Ik heb het toch met Tom te doen ondanks dat hij toch erg sterk rijdt.