Eerder schreven we al eens over het Selle Italia SLR Boost 3D geprinte zadel voor de racefiets. Na een geprint zadel voor de racefiets heeft Selle Italia nu ook 3D geprinte zadels voor de triatleet. De twee nieuwe zadels zijn de Selle Italia Watt 3D Kit Carbonio Superflow en de Watt 3D Ti316 Superflow.

Antisliplaag

De twee triatlonzadels komen in de grote lijnen overeen met elkaar. De zadels hebben een dubbele pading wat zorgt voor extra comfort tijdens het fietsen. De onderkant buiten de rails om is gemaakt van carbon. Het allerbelangrijkste aan dit triatlonzadel is dat het een antisliplaag heeft wat je beter op de plek van het zadel houdt. Erg handig bij het rijden van triatlons door je diepe zithouding.

Waar zit het verschil in de zadels

Het verschil zit hem in de rails van het zadel. Bij de Watt 3D Ti316 Superflow is de rails van RVS titanium gemaakt. Dit is ook waar Ti316 voor staat. Het andere zadel, de Watt 3D Kit Carbonio Superflow is uitgerust met een carbon rails. Deze is 10 mm langer dan de titanium versie. Maar het grote voordeel van de carbon rails komt vooral terug in het gewicht, namelijk 222 gram waar de versie met titanium rails 256 gram weegt.

Specificaties

Allebei de zadels zijn 133 x 255 mm en hebben een neusbreedte van 50mm. Het Watt 3D Ti316 Superflow zadel kost € 319,90. Zijn grote broer de Watt 3D Kit Carbonio Superflow kost € 399,90.

Via Selle Italia