Bij 8bar kun je van alles vinden: van fietsen tot kleding en van onderdelen tot aan tassen. En die tassenlijn is interessant, want ze hebben een ruim assortiment om je voor te bereiden voor een bikepacking avontuur. Ze hebben acht verschillende tassen en een Anything Cage waarmee je verschillende tassen kunt combineren. De tassen zijn allemaal gemaakt uit hetzelfde waterdichte materiaal en in het zwart uitgevoerd met een wit logo. Het resultaat is een strakke tassenset die qua kleur bij elke fiets zal passen.

De grote drie

Laten we eerst kijken naar de drie belangrijkste tassen voor het bikepacken. De Saddle Bag, Frame Bag en de Handlebar Bag. De Saddle Bag heeft een maximale inhoud van 13 liter. Maar door de rolsluiting kun je ‘m ook verkleinen tot 6 liter. De tas zet je vast met twee straps rond de zadelpen en twee straps rond de zadelrails. Bovenop de tas kun je nog spullen kwijt in het netje. De tas weegt 700 gram en kost je € 79,90.

Aan de voorkant heb je een Handlebar Bag 2in1. Voor de prijs van € 69,90 krijg je eigenlijk twee stuurtassen. Je hebt de hoofdtas van 9 liter. Aan de voorkant kun je ervoor kiezen om er nog een kleinere 3 liter tas aan vast te maken. Het loshalen en vastmaken moet makkelijk gaan, waardoor je snel je waardevolle spullen mee kunt nemen. Je krijgt er ook een draagband bij, zodat je de tas makkelijk over je schouder kunt gooien. De combinatie van tassen weegt 750 gram. Ben je op zoek naar een kleinere tas dan hebben ze de 8bar Handlebar Roll met een inhoud van 1,7 liter. Deze tas sluit met een waterdichte rits en kost € 29,90.

Voor tussen het frame heb je de keuze uit twee tassen met verschillende inhoud. Je hebt de Frame Bag Big voor € 59,90 en met een inhoud van 5 liter. Of je kunt voor € 39,90 de Frame Bag krijgen met ongeveer de helft van de inhoud. De kleine tas weegt 210 gram en de grote tas komt op 350 gram. De grote tas komt met waterdichte ritsen. Bij de kleinere variant zit er nog een flap over de rits om te voorkomen dat er water de tas in komt.

Drie toevoegingen

Daarnaast heb je nog een aantal opties om je pakvolume te vergroten. Je hebt een combinatie van een Anything Cage en een Dry Bag. In de Anything Cage kan je natuurlijk ook andere spullen stoppen, maar de Dry Bag van 8bar past er qua formaat mooi in. Een 8bar Anything Cage heb je voor € 29,90 en weegt 280 gram. Met de twee meegeleverde straps zet je de Dry Bags vast. De Dry Bags hebben een inhoud van 5 liter en kosten € 19,90 per stuk.

Op de bovenkant van de bovenbuis kun je nog kiezen voor een Top Tube Bag. Een handige plek voor je telefoon of portemonnee. Je kunt de tas aan de voorkant vastmaken bij de stuurpen of achteraan bij de zadelpen. De tas weegt 118 gram en voor € 29,90 heb je het tasje in je bezit. Een laatste toevoeging kan nog de Snack Bag zijn. Deze tas maak je vast aan het stuur en geeft je plek voor een bidon. Aan de buitenkant zitten nog zakjes voor repen of gelletjes. Aan de onderkant zit nog een afwateringsgaatje om te voorkomen dat de open tas volloopt met water.

Alles bij elkaar hebben ze een mooie mix van Bikepacking tassen voor een kort of lang avontuur. Op de website van 8bar vind je meer informatie over de tassen en je kunt de tassen er ook bestellen.