Deze 8bar racefiets stond nog op onze lijst, maar we hadden er nog geen tijd voor gehad. De stalen Kronprinz. En hoe clean ziet hij er zo uit! Misschien denk je bij 8bar vooral nog aan de kleurrijke designs zoals de carbon versie van de Kronprinz, maar nu dus ook een stalen versie. En deze is erg gaaf. Zoals gezegd is het klassieke frame van staal met de bijbehorende comfort-eigenschappen.

Het frame is geschikt voor schijfremmen en heeft ruimte voor 30 mm banden. In deze uitvoering met Sram Force eTap gaan de kabels de onderbuis in zodat het er nog strakker uitziet. Voor de mechanische groepen worden de kabels langs de onderbuis via de bottom bracket geleid. De bottom bracket is een BSA versie. De buizen zijn double butted CrMo staal. De fiets heeft een carbon voorvork.

Frameset voor net geen € 1000,-

Je kan ook kiezen voor een losse frameset. Het frame weegt zo’n 2 kg en voor de vork moet je er nog 400 gram bij optellen. Een frameset inclusief voorvork kost € 999,80. Je kan kiezen uit de maten S, M of L en in de kleuren mat zilver of zwart. Voor een custom kleur kan je ze contacten.

Wil je liever de complete fiets zoals hij op de foto’s staat. Dan is de adviesprijs € 4864,10. Je krijgt dan de fiets afgemonteerd met Sram Force eTap en met een eigen 8bar Ultra carbon wielset.

Meer info via 8bar