8bar Kronprinz

De Berliner Fahrradschau was afgelopen weekend en dat was voor het eveneens Berlijnse 8bar natuurlijk hét moment om met iets nieuws te komen.

Op zichzelf niet heel schokkend nieuws, maar ergens ook weer wel. 8bar is dan misschien niet zo bekend onder wielrenners, in de fixed gear wereld is dit wel anders. Daarom vonden we het extra leuk dat juist zo’n merk ook een racefiets op de markt komt.  Met meer dan één versnelling dus. Andersom zie je dat dan wel weer vaker, maar dan gaat het vaak toch echt om baanfietsen en niet zozeer voor de straat.

En dat doen ze bij 8bar zo op het eerste gezicht best goed! Niet meteen extreem high-tech, maar een degelijke aluminium frame met carbon vork. Een fixie moet ook tegen een stootje kunnen dus wat betreft logisch dat ze voor alu kiezen. De fiets kreeg meteen een niet mis te verstane naam; Kronprinz. Net als de andere fietsen in de collectie van 8bar komt de naam van een plek in Berlijn. Deze naam is wat indirect, maar komt van weg genoemd naar een kroonprinses ergens in het Grunwald, en dat vonden ze wel toepasselijk kennelijk.

Wat we toch ook wel aangenaam vonden toen we het lazen was de prijs; deze zal vermoedelijk onder EUR 700 uitkomen voor een frameset. Hiervoor krijg een 6066-T6 aluminium frame, full carbon voorvork, traditioneel bracket en een tapered balhoofd.  Niet heel licht met 1300gr voor een medium, maar ook niet superzwaar. Wel degelijk dus!

Ze hebben ook nog twee nieuwe singlespeed modellen uitgebracht; de Krzberg voor op de weg (kan ook als fixed) en – ook leuk – de Tflsberg voor in het veld! Via hun website kan je zelf helemaal naar smaak samenstellen. Voor de Cross-setup kan je kiezen tussen Hard met 42×17 of de Easy met 42-19. Aan jou de keus!

 

8bar-Kronprinz-new-aluminum-geared-road-frameset 8bar-Kronprinz-new-aluminum-geared-road-frameset-oversized-headtube 8bar-Kronprinz-new-aluminum-geared-road-frameset-seatcluster 8bar-Tflsberg-aluminum-fixed-singlespeed-cyclocross-bike 8bar-Krzberg-aluminum-fixed-singlespeed-road-bike

Via bikerumor.com

Ze doen nog meer leuke dingen bij 8bar, en ook behoorlijk bewonderenswaardig. Kijk maar eens naar onderstaande video. Een Alpencross op een fixie!