De top helmen van ABUS zijn goed voor de WorldTour, maar dat niveau en dito prijskaartje is niet voor iedereen. Met de introductie van instapper Macator en de luxere StormChaser breiden ze hun collectie aan de ‘onderkant’ uit.

ABUS macator helm opal green
De ABUS Macator vult de collectie van onderen aan met een adviesprijs van € 49,95

De GameChanger en AirBreaker staan fier bovenaan in hun collectie. High-end spul. Daaronder hebben ze de Aventor en vervolgens de Viantor. De nieuwe StormChaser komt eigenlijk tussen die twee in, en onderaan wordt de Macator toegevoegd, met prijzen van resp. € 129,95 en € 49,95. Helmen voor de beginnende en/of budgetbewuste fieters. En het is niet gezegd dat een ervaren renner hier niet mee uit de voeten kan. Ze zijn beide veilig!

ABUS Macator in Opal Green
ABUS Macator in Opal Green

ABUS Macator helm, de instapper
Laten we met de Macator beginnen. Het is een echte instapper met zijn prijs net onder de € 50,-. Verder heeft het alles wat je van een racehelm mag verwachten, ook de looks. Ok, wat betreft luchtgaten, 13, moet hij zijn meerdere erkennen in de AirBreaker, maar dat is een ‘specialist’, als je dat zo mag zeggen. Maar wel een EPS schaal en het Zoom Ace verstelsysteem met ruimte voor een paardenstaart. Voorin zit een insectennetje. Iets dat je niet of nauwelijks bij high-end helm zal vinden, maar soms wel erg fijn is. Momenteel ben ik de helm aan het testen, in maart volgt een review!

Verkrijgbaar in liefst 10 verschillende kleuren en drie maten, te weten S, M en L met gewicht van resp. 240, 270 en 300 gr. Alle info over de Macator helm bij ABUS.

ABUS Macator in Opal Green
ABUS Macator in Opal Green van achteren gezien

ABUS StormChaser helm, voor als het serieuzer wordt
De StormChaser is voor ” wegwedstrijden en cyclocross tot ambitieuze wedstrijden” volgens ABUS. Breed inzetbaar en met relatief laag gewicht. Het EPS van de schaal is aan de binnenkant “intelligent gepositioneerd” ten behoeve van de ventilatie. Forced Air Cooling noemen ze het. Met in totaal 23 luchtgaten, 7 voor de invoer en 16 voor de uitvoer, zal het met de ventilatie dus wel goed zitten. Ook deze helm heeft het Zoom Ace instelsysteem (met ruimte voor paardenstaart), maar ook de AirPort voor je bril en reflectie achterop.

ABUS StormChaser fietshelm
ABUS StormChaser in Bordeaux Red


Eveneens verkrijgbaar in 10 verschillende kleuren en in maten S, M, en L. De gewichten zijn een stukje lager t.o.v. de Macator met resp. 230, 240 en 250 gram. Alle info en alle varianten van de StormChaser helm bij ABUS

De StormChaser heeft ook de inmiddels kenmerkende stervormige ‘uitlaat’ meegekregen die de GameChanger en AirBreaker ook al hadden
ABUS StormChaser in Neon Yellow
ABUS StormChaser in Neon Yellow
ABUS Macator in Shrimp Orange

Tags: