Toen ik ooit de Eroica Limburg reed, kocht ik de Adidas Samba schoenen om m’n outfit af te maken. Deze leken het meest op de klassieke wielerschoenen waar Merkcx mee reed. Nu hebben ze een speciale versie van de Samba schoen: de Velosamba. En daar kun je plaatjes onder monteren.

Vanaf de zijkanten en bovenkant zie je weinig bijzonders aan de schoen. Het lijkt een gewone sneaker. Maar aan de onderkant zit een hybride zool, waarmee je kunt lopen en fietsen. De zool is versterkt om zo de efficiëntie tijdens het fietsen te vergroten. En je kunt er dus plaatjes voor SPD pedalen of soortgelijke varianten onder monteren. Zo kun je ook lekker knallen op je woon-werkritje of als je een boodschap moet doen.

De Velosamba komt er in het klassieke zwart met wit. Of geel met wit, beige met wit en blauw met zwart. De drie Adidas strepen zijn reflecterend, dus de schoenen dragen ook nog bij aan een beetje veiligheid. Nog niet alle kleuren zijn beschikbaar, maar binnenkort zijn alle schoenen te koop bij Adidas zelf en de kosten zijn € 120,-.