Twee jaar is er voor nodig geweest om deze eerste volledige aero fiets van Parlee te ontwikkelen. Dat is lang genoeg om met iets speciaals te komen.

Bob Parlee heeft meer dan 20 jaar boten van carbon gemaakt. Door ervaringen bedacht hij dat de fietsindustrie hier toch ook van kon profiteren en startte daarom ongeveer 10 jaar geleden Parlee Cycles in Beverly, Massachusetts. Inmiddels heeft Parlee een reputatie opgebouwd met hun hele lichte frames met zeer goede rijeigenschappen. Een echt aero frame ontbrak nog en daar hebben ze met de ESX verandering in gebracht

Wat natuurlijk het meest in het oog springt zijn de buizen rond het balhoofd. De buizen die ze gebruiken hebben hun eigen ontwikkelde Recurve vorm, waardoor de luchtweerstand af moet nemen, maar de torionale stijfheid toch hoog blijft. Gewicht en rijeigenschappen zijn ze bij de ontwikkeling niet uit het oog verloren. Ook deze ESX heeft hun Flex Fit systeem waarmee je het balhoofd tot 2,5cm hoger kan maken voor een meer comfortabele zit. Waar ESX voor staat? Geen fancy termen met hoge marketing waarde, maar voor Essex County, de thuisbasis van Bob Parlee. Het kan zo heerlijk simpel zijn soms.

Het frame moet 950 gram wegen, niet superlicht (hun Z5 SLi weegt ongeveer 800gr) maar zeker ook niet zwaar. Het frameset kost omgerekend ongeveer 4.000 euro en zal medio December beschikbaar zijn bij de dealers.

Foto’s via Cycling Weekly

http://www.parleecycles.com/

parlee-esx8 parlee-esx7 parlee-esx6 parlee-esx4 parlee-esx3 parlee-esx2 parlee-esx