Vanmiddag vond de perspresentatie plaats van de Amstel Gold Race 2017. Allemaal heel toepasselijk in Ouderkerk aan de Amstel in Café Loetje aan de Amstel. Koersdirecteur Leo van Vliet reed zelf in 1976 in de Amstel wielerploeg, en toevallig of niet, woont zelfs sinds enige tijd ook aan de Amstel in Amsterdam.

Niet elke perspresentatie heeft evenveel spetterend nieuws, maar dit keer was er wel degelijk iets leuks te vertellen. In 2017 zal er namelijk een Ladies Edition plaatsvinden van Amstel Gold Race (AGR). Nu is dat op zich al leuk natuurlijk, maar ze doen precies dat wat veel andere World Tour wedstrijden niet lukt, of wat ze niet aandurven. De koers zal namelijk tegelijk met de mannen verreden gaan worden! Op die manier wil de organisatie zo veel mogelijk gebruik maken van de middelen en mensen die er op dat moment al zijn.  Niet geheel onbelangrijk in het geheel is dat de NOS heeft besloten de AGR de komende 4 jaar live uit te blijven zenden. Niet alleen de mannen, óók de vrouwen!

De dames starten een half uur later dan de mannen, ook in Maastricht, rijden een groot deel van hetzelfde parcours en zullen finishen in Maastricht – rond 14.15 – wanneer er waarschijnlijk al heel veel mensen op de Cauberg staan. Bij Valkenburg zullen ze dezelfde ronde als de mannen 3 a 4 keer gaan rijden. Het publiek daar krijgt dus goed veel renners te zien die dag. Dat is enerzijds goed voor het vrouwenwielrennen, maar ook voor het publiek ter plekke en voor de televisie.

Leo van Vliet blijft koersdirecteur bij de mannen, maar Leontien Zijlaard van Moorsel zal koersdirecteur van de Ladies Edition gaan worden. Ze won hem zelf in 2002. Ze zien natuurlijk het liefst een Nederlandse winnares en ze willen er daarom een zware finale van maken omdat dit een aantal van de Nederlandse rensters goed ligt.

Het wordt dus een drukke en mooie wielerdag in Zuid-Limburg op 16 april 2017!

Dames-Route-wedstrijd-AGR-2017-2