Misschien frons je je wenkbrauwen bij het horen van Arnhem Veenendaal Classic? Maar als ik dan zeg: Dutch Food Valley Classic en  Veenendaal Veenendaal dan gaan er wel weer belletjes rinkelen. Goed te horen dat de naam Dutch Food Valley Classic verleden tijd is. Niemand had enige associatie met wielrennen bij het horen van die naam.

Omdat onder andere koersdirecteur Thijs Zonneveld druk is om deze grote eendagskoers van Nederland grootser te maken. Want eerlijk is eerlijk, deze koers is echt een mooie koers. Heel toegankelijk voor toeschouwers en toch vaak een sterk deelnemersveld met mooie namen. Won in 2012 Theo Bos nog voor Peter Sagan, afgelopen jaar was het Viviani die won voor Napolitano en van Hummel.

Ook werd er afgelopen jaar met cameraatjes op de fiets gereden. (nu zie je dat veel meer in het prof peloton). Om het budget rond te krijgen is er ook gestart met een fundraiser actie. Zo kan jij ook helpen. Alle beetjes helpen.

Een echte aanrader en we hopen dat de naam Arnhem Veenendaal het gevoel gaat geven als Veenendaal Veenendaal vroeger deed. In het museum van Veeneldaal is er trouwens ook een tentoonstelling over 30 jaar wielrennen in Veenendaal.

Er wordt gestart op 22 augustus 2014 vanaf de Markt in Arnhem. Finish is in Veenendaal op de Kerkewijk

Hier nog wat DFVC 2012 en hier nog wat foto’s van DFVC 2013

Meer informatie zie hun website