The Service Course in Girona komt met een eigen reeks aan spullen, perfect voor het gravelen! Het is niet de eerste keer dat The Service Course hier voorbij komt en ik gok dat het ook niet de laatste keer zal zijn. Net als de mannen in Girona, zijn wij ook gek op mooie en exclusieve fietsspullen!

All Terrain Exploration Gear

‘Designed for adventure’ is de slogan die de ATEG materialen meekrijgen en de promo video hieronder ziet er ook zeker avontuurlijk uit. Er zijn zes verschillende items uit de ATEG serie verkrijgbaar, waarvan er drie een samenwerking zijn. De samenwerkingen die ze zijn aangegaan voor ATEG zijn een gravelbike, een paar schoenen en een heuptas.

De kleding-items uit de ATEG serie zijn een t-shirt, een long-sleeve t-shirt en een paar Merino wollen sokken. De items passen ook helemaal in het straatje van het avontuurlijke gravelen door de groen/bruine en grijs/blauwe kleuren. De shirts hebben de pasvorm van een gewoon t-shirt, zoals je dat bij de die-hard gravelaars vaak ziet. Geen strakke lycra-shirts, maar lekkere baggy shirts.

ATEG samenwerkingen

De eerder genoemde samenwerkingen zijn met Quoc, Cordel en Bellé. Het Britse schoenenmerk Quoc heeft voor ATEG hun Gran Tourer model in een nieuw jasje gestoken. De schoen is gelijk aan de gewone Quoc Gran Tourer, maar dan in het ‘gravelgroen’.

De Hip Pack van Cordel is door hun opnieuw ontwikkeld voor de ATEG serie. Met input van The Service Course eigenaar Christian Meier, heeft Cordel een stevige en waterdichte heuptas ontwikkeld.

De laatste samenwerking is die met Enrico Bellé. De Italiaanse framebouwer, die in Barcelona zijn frames bouwt heeft voor de ATEG serie een frame ontwikkeld met een ‘Mad Max’ design. Zo omschrijft hij het zelf en daarmee doelt hij op de ruige industriële uitstraling die je kan herkennen als je de Mad Max film hebt gezien. Normaal gesproken maakt Bellé frames met een custom geometrie, maar voor deze samenwerking maakt hij twee batches met zogeheten ‘stock-size’ frames. De frames zijn beschikbaar in maat S, M of L en de eerste batch is al uitverkocht. Het frame heeft ruimte voor banden tot maar liefst 58 mm. Hij wordt afgemonteerd met wielen en onderdelen van Curve en een mechanische Shimano GRX groepset.

Alle specificaties, prijzen en items van de ATEG serie kun je vinden op de website van The Service Course.