Denk je net met je 1000 kilometer per maand lekker bezig te zijn, gaat iemand daar zo hard overheen dat de moed je spontaan in de schoenen zakt. Zo zijn er elk jaar wel een paar types die bijvoorbeeld de Festive500 in één keer rijden, maar in dit geval hebben het over de UltraCyclist Omar Di Felice uit Rome. En hij gaat net weer wat verder.

Nonstop
Zijn Strava profiel spreekt boekdelen. Alleen al in April van dit jaar trapte Omar zo’n 5500 kilometer weg en klom hij meer dan 100.000 meter. Vanaf het moment dat hij begon met zijn ritten vast te leggen heeft hij meer dan 200.000 kilometer gefietst! De man zal wel in vorm zijn. Maar zijn echte uitdagingen liggen in etappes van 700 tot 800 kilometer. Zo fietste hij heel IJsland rond in 2014 bijvoorbeeld, knalde hij even over de Alpen non-stop van Parijs naar Rome en ook heel Italië moest er aan geloven. Voor de duidelijkheid: die etappes van 500 tot 700 kilometer doet hij dus graag in 1x.

Everesting
Natuurlijk is Omar al menige uitdaging aangegaan zoals de TorTour, de Race Across the Alps, Le Raid Provence en de Dolomitics24. Bijna vanzelfsprekend heeft deze ultrafietser ook al eens een ‘Everesting’ poging ondernomen. In Maart 2017 fietste hij 15x de Cancano (8.2 kilometer lang, 7% gemiddeld) op om tot een totaal van 8488 klimmeters te komen. En nu heeft hij weer een nieuw plan: hij vertrekt 29 April om heel het eiland Corsica rond te fietsen, ook weer non-stop dus. En wie daar wel eens gefietst heeft weet ook dat het niet bepaald vlak is daar. Vooral de wegen langs de westkust gaat lekker op en neer. Je kan hem ‘live’ volgen via zijn Strava en misschien dat hij ook weer een tracker meeneemt.

Gevalletje wilskracht
Volgende keer als je dus boven de 100 kilometer een beetje zadelpijn krijgt, of als je hoofd je vertelt dat je net zo goed de trein kan nemen terug naar huis, denk dan eens aan Omar. Want hoewel het vooral indrukwekkend is wat hij allemaal bij elkaar fietst, het is ook inspirerend. Het bewijst dat fietsen naast een basisconditie vooral ook wilskracht en doorzettingsvermogen vraagt. Zeker als je midden in de winter naar de Noordkaap fietst bijvoorbeeld. Hoe vaak denk je dat hij zich afgevraagd heeft waar hij nou eigenlijk mee bezig was.

Helaas is Omar’s website niet heel duidelijk en alleen in het Italiaans beschikbaar, maar hij wijst je wel de weg naar zijn Facebook, Instagram en Youtube pagina’s waar je alvast wat inspiratie kan opdoen voor je komende wielerseizoen.