Alsof je over de maan fietst! Dat gevoel krijg ik als ik het promo-filmpje bekijk van Badlands 2020. Badlands is een 700 kilometer lange gravel challenge door zeer verlaten gebieden in Spanje. Je krijgt geen steun onderweg, overbrugt 15000 hoogtemeters en gaat over een pas van meer dan 3000 meter hoogte.

Kortom dit is een echte uitdaging! Dus ideaal voor onze eigen Cyril, die mee zal doen in mei. De organisatie is in handen van Transibérica. Dezelfde mensen achter de Transibérica en de Transpyrenees. De route van de Badlands start en finisht in Granada. Over de 700 kilometer lange route ga je door de woestijnen van Gorafe en Tabernas. En je komt over de Veleta Pass, waar je over 3212 meter hoogte gaat. Ook pak je nog een stukje van de kust mee. Het is een echte gravelrit, want de route is met 85% vooral off-road.

Je kunt je nog inschrijven tot 31 maart. Als solo-rijder of in een koppel. De race heeft wel voorbereiding nodig, want ‘s nachts kan het erg koud zijn en overdag weer erg heet. Ook is de planning van water en voedsel meenemen belangrijk, want in de verlaten gebieden vind je natuurlijk niet zomaar een eettentje. Geen challenge die je zomaar even aan gaat, maar als je hem hebt uitgereden wel eentje die lang in je geheugen zal blijven.

Meer info via transiberica.cc