Hij is eerder dit jaar al gepresenteerd dus echt nieuws is het niet meer, maar toch zeker wel de moeite waard. Basso’s nieuwe Diamante voor 2019 mag gezien worden.

We hadden de fiets wel al in ons Eurobike-fietsen-overzicht geplaatst, maar nu we wat meer foto’s erbij hebben, willen we die toch even laten zien. Hoewel er met alle rondingen nauwelijks een strakke hoek te ontdekken is, oogt de nieuwe Diamante van de zijkant gezien als een heel strakke racer. Dit is met name debet aan de voorkant. De stuurpen valt voor een deel weg in het balhoofd en de bovenbuis en de bovenkant van de voorvork loopt mooi over in de balhoofdbuis. De van de zijkant gezien slanke stuurpen past er mooi bij en hoort ook standaard bij een framekit. Speciale spacers krijg je er overigens ook bij voor als je niet zo heel diep wil of kan zitten.

Andere updates aan het frame zijn andere buisvormen en een 50% stijver bottombracket en balhoofd ten opzichte van zijn voorganger. Tevens biedt het frame nu ruimte voor 28 mm banden. Van een ander model, de Diamante SV, heeft de fiets de “3B” zadelpenklem meegekregen. Er is zowel een velg- als schijfremuitvoering van de fiets. Een framekit bestaat uit een frame, vork, zadelpen, stuurpen en spacers en is beschikbaar in vijf verschillende kleurstellingen die je onderaan ziet.

Prijzen
Diamante Disc framekit € 3.949
Diamante Rim framekit € 3.699

Diamante Disc + Ultegra Disc + Microtech MCT 38 Disc wielen € 5.240 Euro
Diamante Disc + Ultegra Di2 Disc + MR 38 Disc wielen € 7.645 Euro
Diamante Disc + Super Record Mechanic Disc 12 Speed + Bora One 50mm € 9.390 Euro

Diamante + Ultegra + MCT 38 wielen € 4.699 Euro
Diamante + Ultegra Di2 + MR38 wielen € 7.065 Euro
Diamante +  Dura Ace Di2 + M150 wielen € 9.160 Euro
(Bovenstaande setups zijn voorbeelden, de fiets kan op verschillende manier opgebouwd worden)

Via Basso