BBB at Eurobike 2014 | More at Racefietsblog.nl

Fietsen in overvloed op Eurobike, maar aan kleding en accessoires is er haast net zoveel te vinden. BBB en Sigma zijn veel geziene merken bij de Nederlandse en Belgische fietsenwinkels dus daarom leek het ons leuk om eens te kijken wat ze dit jaar voor nieuws hebben.

Zonder iets met ‘aero’ in je collectie doe je haast niet meer mee tegenwoordig, of althans, zo lijkt het. Ook bij BBB hebben ze hier lucht van gekregen en zijn samen met de TU Delft aan de slag gegaan voor de ontwikkeling van een nieuwe helm. Zowel aero- én thermodynamica waren bij de ontwikkeling belangrijk. Daarmee moet de helm snel zijn en toch voldoende ventilatie bieden om het hoofd koel te houden. En daar was de Tithon! Dat hij aero is ziet je meteen. Alleen twee hele grote gaten aan de voor- en achterkant, de rest is glad en dicht. En hiermee lijkt aero dus ook voor massa beschikbaar te zijn; De BBB Tithon (BHE-08) heeft namelijk een adviesprijs van slechts EUR 99,95!

BBB at Eurobike 2014 | More at Racefietsblog.nlBBB at Eurobike 2014 | More at Racefietsblog.nlBBB at Eurobike 2014 | More at Racefietsblog.nl

De BBB Adapt Special Edition was er vorig jaar eigenlijk al. Het was toen BBB’s eerste full frame model. Bij deze Special Edition uitvoering hebben de lenzen een hydrophobic coating gekregen, wat ook ondermeer bij brillen voor op de motor gebruikt wordt. Hierdoor glijdt water en zweet heel snel van de lens en hou je altijd goed zicht. Ook nieuw zijn de ventilatiegaten aan de bovenkant van de lenzen om het beslaan aan de binnenkant te voorkomen. Met het TwistLock systeem in het neustuk kan je letterlijk in een handomdraai de lenzen verwisselen, maar die was er vorig al! De bril (model BSG-45 ) zal te koop zijn vanaf een adviesprijs van EUR 99,95 en losse lenzen vanaf EUR 19,95.

BBB at Eurobike 2014 | More at Racefietsblog.nl

De Ultrazone winterhandschoenen hebben speciale vingertoppen om je smartphone én natuurlijk fietscomputers met touchscreen te kunnen bedienen. Erg handig, zeker als je regelmatig je telefoon nodig hebt, bijvoorbeeld voor de route. Het uittrekken van de handschoen is meestal niet zo’n punt, maar het aantrekken van kleffe handschoenen is dan weer zo’n gedoe soms. Dat laatste zou mee moeten vallen bij de Ultrazone handschoenen overigens, ze zijn gemaakt van water- en winddicht materiaal dat ook ademend is. De lange manchetten kan je over je mouw trekken. De handschoenen zal verkrijgbaar zijn in de maten XS t/m XXXL met een adviesprijs van EUR 55,00.

BBB at Eurobike 2014 | More at Racefietsblog.nl

De Signal BLS-82 en BLS-83 verlichting is ook nieuw in het assortiment. Het witte lampje zal de donkere polderwegen misschien niet goed genoeg verlichten, maar in de hoogste stand producten beide genoeg licht om je even te kunnen verblinden. We moesten even een paar knipperen dus toen we de COB (Chips On Board) ledjes in de hoogste stand hadden staan. Verder blinken ze ook uit in eenvoud. Simpele bevestiging, ook voor de dikkere en ovale buizen, opladen via USB en een grote knop voor de verschillende standen. Je kan de lamp ook nog een kwartslag draaien voor de juiste hoek. En lichtgewicht met 30 gram! Adviesprijs voor een losse lamp is EUR 32,95. Als een set EUR 59,95.

BBB at Eurobike 2014 | More at Racefietsblog.nl

Deze pomp is niet nieuw, maar we vonden hem met het houten handvat mooi genoeg om er ook bij te zetten. Er is ook nog een volledig chromen uitvoering.

BBB at Eurobike 2014 | More at Racefietsblog.nl

Het Duiste Sigma specialiseert in fietscomputers, verlichting en sporthorloges, en doet dat alweer 25 jaar. Doordat ze zich alleen op computers en verlichting concentreren hebben ze er wel een enorm breed aanbod in. Van de basic teller tot de meer geavanceerde ROX 10.0. Dit jaar niet heel veel nieuws, maar wel een paar uitbreidingen.

Het draadloze instapmodel BC 8.12 ATS heeft één knop waarmee je alles kan doen en houdt snelheid, afstand en tijd bij. Wat wil je nog meer? Dit model is er nu in wit én zwart. Deze draadloze versie (ATS) kan je online al vinden voor rond de 25 euro, terwijl de bedraadde versie er al voor minder dan 15 euro is. Wel een lange en lastige naam voor zo weinig geld.

Naast de 8.12 is er in de Topline lijn van Sigma ook de BC 14.12 ALTI. Het belangrijkste verschil met de 8.12 is dat deze een hoogtemeter heeft. Best een mooie aanvulling als je in bergen in gaat, maar geen geld of geen behoefte hebt aan een meer geavanceerde computer met nog veel meer toeters en bellen. Deze was er bedraad, maar is er nu ook in het zwart zonder draad. De prijs wordt dan wel wat serieuzer met iets meer dan 60 euro, maar nog steeds veel minder dan de gemiddelde computer met GPS.

Sigma Sports BC 8.12 ATS | Racefietsblog.nl

De Sigma Buster 200 is een nieuwe lamp die ze dit jaar uitbrengen. Een klein maar stoer ding met een aluminium behuizing om de warmte goed te kunnen geleiden. De ‘200’  in de naam staat voor het aantal lumen. De lamp heeft geïntegreerde lithium-ion accu die opgeladen kan worden via een USB aansluiting, handig! Verder zijn er 6 modi van verlichting. In de sterkste ‘power’ modus moet de lamp twee uur meegaan op een volle accu. Of die accu ook vol is kan je zien aan de indicator. Complete lamp dus die je al voor ongeveer 40 euro online kan vinden.

Sigma Sport 200 light at Eurobike 2014 | Racefietsblog.nl

Ook bij de horloges is er een nieuw model, de RC Move waarbij het allemaal draait om integratie. Het horloge is met hardlopen in het achterhoofd gemaakt, maar is vast ook heel goed voor andere sporten, zoals fietsen, te gebruiken. Meest opvallende feature is Bluetooth connectiviteit. Het horloge kan dan namelijk communiceren met een app (Sigma MOVE) op je telefoon. Dat is handig voor de gegevens, zoals hartslag, en een leuke toevoeging daaraan is dat je de muziek op je telefoon er ook mee kan bedienen.

De data die je met het horloge registreert kan je vervolgens inlezen in de nieuwe Sigma Cloud. Een dienst welke ervoor zorgt dat al je gegevens altijd bij de hand zijn, welk apparaat je er ook mee gebruikt. Met de software kan je ook trainings- en blokkenschema’s samenstellen die je dan weer kan uploaden naar je Sigma device.

Sigma Sport RC Move | Racefietsblog.nlSigma Sport RC Move | Racefietsblog.nlSigma Sport Cloud service | Racefietsblog.nl